любителите на бързото шофиране

Любителите на бързото шофиране

Шофьорите, които обичат бързото шофиране, трябва да могат да четат пътя, да могат да се ориентират на завои, интуитивно да усещат посоката и степента си на стръмнина. Любителите на бързото шофиране. Състезателите – големи почитатели на шегата – твърдят, че няма ъгъл, в който да не може да се влезе с никаква скорост. Но излизането от него е друг въпрос. Ако скоростта на влизане в завой е твърде висока, тогава ситуацията става непредсказуема. Посоката на пътя може да се определи не само от пътните знаци. Самата среда дава различни улики. Ако предстои изкачване нагоре и продължаването на пътя е скрито от погледа на водача, е трудно да се определи дали има завой напред и в коя посока. Опитните шофьори се съветват да обърнат внимание на естествените знаци. Естеството на пътя и посоката на движение могат да бъдат посочени от електрически стълбове или ред дървета, засадени по пътя и извисяващи се над него.

Любителите на бързото шофиране

В зависимост от това можете предварително да планирате действията си на пътя забавете, забавете, сменете скоростта, сменете позицията на ръцете си на волана и т.н. Разбира се, на такива места няма място за шофиране в стил Шумахер. Любителите на бързото шофиране. Пешеходец, колоездач, животно и др. Може да бъде скрит зад завоя. Освен това завоят може да бъде непредсказуем. Дори ако посоката на движение е определена правилно, проблемите могат да бъдат свързани с отрицателен наклон на завоя или променлив радиус на неговата дъга. В такива случаи е много лесно да загубите контрол над ситуацията. Ето защо е много важно да можете да четете подкани, да се научите да усещате пътя, за да избегнете непредсказуемо развитие. Отделно трябва да се каже за нощно шофиране. Наистина, това кара на сляпо! Дори опитни шофьори понякога им е трудно по нощния път. Какво тогава можем да кажем за начинаещи, които карат почти на допир!

Правила при бързо шофиране

За да се чувствате сигурни и уверени по нощния път, трябва да се придържате към няколко правила. Не забравяйте да включите късите светлини. Не считайте това за ненужна мярка, дори ако пистата е осветена от фенери. Когато се придвижвате с насрещния трафик, не забравяйте, че в този момент видимостта – дори за частица от секундата се губи. Затова се опитайте да държите възможно най-вдясно по време на среща, за да избегнете риска от случаен сблъсък. За да възстановите зрението, бързо ще помогнете да насочите погледа си към дясната тъмната страна на пътя. Ако трябва да карате дълго време по тъмен път с включена къса светлина, понякога превключете на ниската, за да коригирате усещането си за пътя.

Светлината на фаровете

Важен момент! Ако изведнъж светлината на фаровете ви изглежда изчезва в тъмна дупка и не се отразява от предстоящите предмети на пътя, бъдете нащрек може да има сериозно препятствие пред трасето, което поглъща светлината. Това може да бъде вагон или друга голяма пречка, например тракторно ремарке, стоящо на пътното платно. Разбира се, алармата може да се окаже фалшива. Но за ваша собствена безопасност е по-добре да сте бдителни и да забавите предварително.