луксозен строител

Луксозен строител

В средата на годината Volvo Trucks организира мащабно тестово шофиране на FMX в родната си страна. Швеция. Луксозен строител. И това не е така, когато къщите и стените помагат. Изглежда няма кой да се състезава за начинаещ и какво по-добро за демонстриране на способности от специална тренировъчна площадка. Така попаднах в Hallered. Най-голямото тестово съоръжение за тестване на строителни машини в Северна Европа. Това място се намира на няколко километра от Гьотеборг и донякъде прилича на курорт. Навсякъде има борови дървета и чист въздух. И ако не беше теренът, пресечен от кариерата и студеното време, човек наистина би могъл да си представи, че сте някъде на юг. Но това не е така: тук се намира специална база за тестване на автомобилното оборудване. По протежение на дългия 12 км периметър курортът е заобиколен от ограда, през която тук няма да се скита диво животно. Разбира се, оградата не е в състояние да защити тестваните проби от дългофокусните лещи на чужди папараци.

Луксозен строител

От върха сметището изглежда като нормална кариера. Така че съчленени самосвали се блъскат тук-там. Багери размахват размахващо стоманените си лапи, челните товарачи ловко владеят огромни стъргалки. Е, защо не и строителен обект. Разликата е, че няма началник в класическия му смисъл, въпреки че всичко се случва реално, а не се преструва. Леки ивици от неасфалтирани пътища, обграждащи различни нива на участъка, сега стръмно се изкачват нагоре по планината, сега бързо падат надолу. И единственото нещо, което не е тук, са прави участъци от пътища: всички те са криволичещи, като дългия език на обичана свекърва. При тези условия Volvo FMX премина през цяла гама от различни тестове, след което беше подобрен и в крайна сметка получи сертификат за зрялост или, на езика на професионалистите, OTTS сертификат.

Заобиколен

Polygon Hallered не е нито млад, нито стар. Заобиколен от девствени гори в Западна Швеция, този парцел от 700 хектара е отворен за тестване на камиони преди почти четири десетилетия, през 1972 година. Оттогава от време на време специалистите го разширяват, приспособявайки към различни задачи за промяна на производството. Общо Hallered има 15 тестови писти с различна дължина и профил. Най-впечатляващият от тях е един и половина пъти повече от състезателния пръстен от Формула 1 с обща дължина над 6 км. Всъщност това не е нищо повече от високоскоростен овал. Предпроизводствените модели автомобили кръжат денонощно, денем и нощем, а за FMX нямаше изключения. Колата е управлявана, както се казва, изцяло. Натоварванията бяха в пъти по-високи от реалните експлоатационни условия, но няма друг начин.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com