Колесни и верижни товарачи

колесни и верижни товарачи

Колесни и верижни товарачи

Колесни и верижни товарачи се използват активно в складове, фабрични цехове. Строителни площадки и кариери, както и в други съоръжения. Те се използват за захващане, повдигане, транспортиране на кратки разстояния и подреждане на различни товари. Използването им осигурява значително увеличение на производителността. Може да намали разходите за труд и време и да спести пари. Въпреки че основната цел на товарачите е повдигане и транспортиране на работа. Те изпълняват и други задачи с тяхна помощ – изчистват района от сняг, инсталират оборудване и т.н. За кариерни и мащабни дейности на големи строителни площадки комбинираният челен товарач с дизелов двигател с висока товароподемност е най-добрият избор. Колесни и верижни товарачи.

Видове товарачи

Те са проектирани да обработват натоварвания на парчета, а товарачите с кофи – за насипни материали. Специалните превозни средства могат да бъдат колесни или проследявани. Товарачите са с непрекъснато или периодично (циклично) действие. По тип двигател. Има мотокари, оборудвани с двигатели с вътрешно горене и електрокари, оборудвани с електрически мотор. Последните са в състояние да обработват товари с тегло 1-3 тона. Те се използват главно в складове и конструкции. Колесни и верижни товарачи. Мотокарите обикновено имат висока товароподемност. Те не трябва да се използват в затворена сграда, тъй като отработените газове могат да отровят персонала. Основното работно тяло са вили, които представляват 2 метални ленти, огънати под прав ъгъл. При вдигане на товар вилите могат да се повдигат или спускат с помощта на телескопичен хидравличен асансьор.

Челни товарачи

За челни товарачи вилиците, както и асансьорът, са фиксирани в предната част на основата. За страничните товарачи – вляво или вдясно. Гумите на колела могат да бъдат пневматични, надути с въздух или масивни гуми. За да се разшири функционалността, специалното оборудване може да бъде оборудвано със сменяемо оборудване, което се произвежда в голям асортимент. Например насипните материали могат да бъдат загребени, като се използват стандартни или двойни челюсти. Стрелата на стрелата ви позволява да вдигате товари, които са трудни за захващане с вилиците. Хватката за клещи ви позволява да транспортирате трупи и друг дървен материал. С помощта на щифт, техникът може да работи с пръстеновидни тежести. По време на операцията, един или повече щифтове се натискат в пръстена. Това може да се използва за транспортиране на барабани, ролки хартия и други материали.

Кошови товарачи

Оборудван с една кофа и предназначен за загребване и транспортиране на насипни товари. Тази техника е снабдена със стрелка, в края на която е фиксирана кофа. С помощта на еднокошови товарачи, бучки или насипни материали се зареждат в превозни средства, включително въглища, пясък, трошен камък, пръст. За извличане кофата е инсталирана в най-ниската точка. Разтоварването се извършва чрез повдигане на кофата и след това обръщане на тялото на камион, железопътен вагон или друг контейнер. Видове мотокари с една кофа. По капацитет на кофата и товароподемност. Леките са способни да работят с товари с тегло до 2 тона, средни – до 4 тона, тежки – до 10 тона. За работа с особено тежки товари се използва тежкотоварна техника (товароподемност – над 10 тона ). Кофата може да бъде отпред, отстрани или отзад. А ако е необходимо, може да бъде заменена с друго работно тяло.

Багер товарач

Комбинирайте функционалността на няколко вида специално оборудване. Багер-товарачът се движи на масивни гумени колела с голям протектор. Оборудването е снабдено с кофа, с която можете да копаете земята или да премествате почвата на кратки разстояния. С тази техника е удобно да се събират насипни материали от купчини. Багер-товарачът е с относително малки размери, което го прави гъвкав. Което озволява на оператора да използва свободно такова оборудване на тесни градски улици. Багер-товарачите се използват за различни дейности. Копаене на окопи и ями. Изкопаване на почви с висока твърдост (замръзнали или скалисти). Развитие на почвата по време на ремонта или полагането на комуникационни линии, почистване на сняг. Почистване на сметища. Необходимо е да се вземе предвид естеството на задачите и въз основа на това да се избере специално оборудване по отношение на обема на кофата, мощността и други работни параметри.

Челни товарачи за голям обем работа

ЧЕЛНИ ТОВАРАЧИ При извършване на голям обем работа на открити площи се използва мощен челен товарач на колесно шаси. Което прави оборудването силно мобилно, разширява възможностите му и увеличава производителността. Благодарение на мощния хидравличен механизъм, тази техника има висока товароподемност. Телескопичните пръти, както и кофи с различни размери, позволяват изкопни работи на доста голяма дълбочина с по-нататъшно натоварване на почвата в автомобил или транспорт. За кариерни и мащабни дейности на големи строителни площадки комбинираният челен товарач с дизелов двигател с висока товароподемност е най-добрият избор. Колесни и верижни товарачи.