колата през зимата

Колата през зимата

В опит да изчистят предното стъкло на автомобила си от снежния плен, шофьорите, особено неопитните, често използват вряща вода. Колата през зимата. Така че, експертите казват, че е абсолютно невъзможно да се действа толкова категорично. Факт е, че когато топлата вода удари студена чаша, може да възникне така наречения температурен шок. Резултатът обикновено са пукнатини, които могат да бъдат елиминирани само чрез пълна подмяна на стъклото. Не е добра идея да поръсите антифриз върху стъклото. На теория така трябва да се стопи ледът, но в действителност дебелината на замръзналата снежна покривка, напротив, ще се увеличи. Би било грешка да включите чистачките веднага щом ледът започне леко да се разтапя. Каучукът е безсилен срещу такъв враг. Освен това чистачките изобщо могат да замръзнат до стъклото и затова, преди да ги стартирате, трябва да се уверите, че това не се е случило.

Колата през зимата

Как тогава да постъпим правилно? Колата през зимата. Най-добре е да започнете да загрявате стъклото отвътре – обаче, за това ще трябва да изчакате, докато колата е почти напълно загрята повече за правилата за точно това отопление – по-долу. Ако няма време за това, тогава е по-добре да използвате предварително закупена размразяваща течност и специален скрепер с гума това е важно! Съвет – това няма да надраска стъклото. Ако автомобилът не се загрее правилно, най-големият риск е повредата на батерията. Ето защо, първо особено при силен студ е по-добре да го загреете. Как да го направим? Достатъчно е да включите всяко устройство, което работи на захранване от батерията за няколко секунди, например магнетофон. Можете също така да мигате няколко пъти на разстояние.

Място за загряване

Е, ако отдавна не сте използвали автомобила и акумулаторът е ясно разреден, не бъдете мързеливи да го извадите и да го занесете на топло място за загряване. Какво да направите, ако батерията все още е изтощена, но трябва да тръгнете веднага? Крокодили и коли на приятели / познати / съседи ще ви помогнат. Можете обаче да опитате да отидете и от тласкача, но това не винаги е възможно с оглед на пътните условия и дори е достъпно само за автомобили с ръчна скоростна кутия. Е, за да не се случва това в бъдеще, вечер няма да навреди да загреете колата старателно – карайте половин час преди лягане, без да включвате мощни електрически уреди. При силни студове двигателят на вашето превозно средство може да бъде труден за работа поради отлагането на въглерод върху свещите.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com