кой камион да избера

Кой камион да избера

Всяка транспортна компания или частен превозвач често е изправена пред избор. Кой камион да избера. Понякога дори не избират между различни марки, а между различни модели на един и същ производител. Това обаче не го улеснява, тъй като всеки модел има свои предимства и недостатъци. В тази статия ще разгледаме основните разлики между Mercedes AXOR и ACTROS, ще ви разкажем техните предимства и недостатъци и може би ще помогнем на превозвачите да направят правилния избор. Въпреки това, трябва да се отбележи, че изборът на марката Mercedes вече е правилен. Ако Axor се сглобяваше само в Германия, тогава цената на тези два камиона би била доста сравнима. Axor обаче се произвежда и в Турция. Този факт прави този модел по-достъпен при покупка на нова камион. Въпросът е дали икономиката свършва там или тепърва започва. Кой модел губи пазарна стойност по-бързо, когато се продава на вторичния пазар? Може би разходите за поддръжка на турски камион са по-високи, но ресурсът му е по-малък? Накратко, има много въпроси.

Кой камион да избера

Цена Mercedes Axor и Actros. Определено е по-добре да си купите ново търговско превозно средство. Не всеки превозвач обаче може да си позволи чисто нов камион. Често можете да си вземете добър камион втора ръка. Разликата в цената може да бъде около $ 30 хиляди. За всеки превозвач сумата не е малка за пренебрегване. Не забравяйте обаче, че изборът на Actros ще даде на превозвача по-добро превозно средство. Например кабината Actros е с 20 см по-широка, което е значителен плюс. Ако при градските маршрути този фактор не е много важен, тогава при междуградския или международния транспорт недостатъкът на Axor ще стане очевиден. Двигатели Mercedes Axor и Actros. Сега нека разгледаме мощността на двигателя. У нас се доставят нови Axor 4×2, оборудвани с двигатели с мощност 354, 401 и 430 к.с. модели 1835, 1840 и 1843 и шаси 6×2 с двигатели с мощност 279 и 428 к.с., маркирани с индекс 2543. Редови 6-цилиндрови двигатели. Actros има много по-голям избор от двигатели. В допълнение към вградените „шестици“ има и V-образни „осмици“ с 503 коня, които са се доказали забележително за транспорт в планински райони.

Допълнително оборудване

Цената на камион се влияе не само от мощността на двигателя, но и от екологичния стандарт на електроцентралата. Например със същия потенциал двигателите Euro 4 и Euro 5 ще струват повече от Euro 3. Освен това списъкът с допълнително оборудване може да повлияе на цената на автомобила – редица опции са скъпи. Ето защо, когато търсите употребяван камион, трябва внимателно да разгледате тяхното оборудване. Пълното и подробно „декодиране“ ще улесни определянето на адекватността на цената. Имайте предвид, че в България няма много задачи, за чието решение е необходимо да се купи Actros. Този камион се представя добре в международния транспорт, докато Axor е подходящ и за вътрешни маршрути. Освен това този автомобил се е доказал добре в строителната индустрия. На неговото шаси са монтирани каросерии и смесителни инсталации. Mercedes-Benz Axor е оборудван с ефективна спирачна система, нисък разход на гориво и по-ниски разходи в сравнение с Actros. Кой камион да избера.

Поддръжка на Mercedes Axor и Actros

Освен първоначалните разходи за закупуване на влекач, не трябва да забравяте и за разходите за поддръжка. Проучванията показват, че при спазване на необходимите интервали на работа средните месечни разходи за поддръжка за Axor са около 180 долара, за Actros – 125 долара. По този начин разликата във всички планирани поддръжки за 3 години е почти 1,5 хиляди долара в полза на Actros. Това се дължи на увеличените сервизни интервали за Aktros 90 000 км в сравнение с 80 000 за Axor. С принудителния ремонт или подмяна на части обаче картината се променя значително. Оригиналните части на Actros ще струват много повече от частите на Mercedes Axor. При консумативи като филтри разликата е почти незабележима, което не може да се каже за основните детайли – има впечатляващ диапазон от цени. Дори и при закупуване на оригинални части, собственикът на Actros ще плати повече от собственика на Axor. Както можете да видите, поддръжката на Aktros по време на дългосрочната му експлоатация ще струва повече от работата на Axor.

Мнения на шофьори на камиони

Кой освен шофьорите наистина може да определи достойнствата и недостатъците на тези два камиона. Ето какво казват те. И двата модела са много надеждни и почти не се развалят. Всички шофьори на камиони хвалят двигателите „Мерцедес“, които обикновено усвояват местното дизелово гориво, стартират добре в студено време и не са капризни за дреболии. Няма оплаквания от скоростни кутии – те служат дълго време, не се разпадат и не дрънкат. Важно е само да се справите правилно с тях и да смените маслото на скоростната кутия своевременно. Кой камион да избера. Много шофьори предпочитат Axor, тъй като той има по-малко сложна електроника и компании харесват по-ниските авансови разходи. Шофьорите не харесват малката кабина на Axor, в която липсва място за неща. Тясната кабина на Axor 2,3 м вместо 2,5 м обаче намалява разхода на гориво. Като утеха можете да наречете наличието на мини скрин под тавана при модели с висок покрив. По отношение на комфорта, разбира се, Actros печели. Двуетажните му легла са много по-широки, има повече отделения за съхранение и има две кутии с инструменти. Кабината е голяма както по ширина, така и по височина, което беше оценено от всички шофьори.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com