Класически превозни средства

1 min read
класически превозни средства

Класически превозни средства

Собствениците на автомобили с представка ретро вече законно имат право да станат собственици на официалните паспорти на класически превозни средства. Този изцяло нов документ е предназначен преди всичко да потвърди оригиналността на основните компоненти на машината, както и степента на тяхното възстановяване. В допълнение, с такъв официален документ ще бъде много по-лесно да внесете придобиването на територията на почти всяка държава. Основното е, че в близко бъдеще се планира да се издадат специални регистрационни табели специално за ретро автомобили, използващи този паспорт. Класически превозни средства. Какви автомобили ще попаднат под новия GOST? Новият GOST обяснява това по-подробно. Първо, това са леки автомобили, които са на повече от три десетилетия. На второ място, камиони, но на възраст над 50 години. За да се изясни, както в първия, така и във втория случай, за превозно средство, претендиращо за статут на ретро, не само оригиналният двигател, но и рамката и каросерията са задължителни.

Класически превозни средства

Това включва не само аналози, запазени в първоначалното им състояние, но и професионално възстановени части. Интересното е, че класификацията FIVA Международна федерация на ретро автомобили в момента разграничава 7 категории ретро автомобили. Класически превозни средства. A-class Ancestor обединява наистина ретро автомобили, произведени преди датата 31.12.1904. B-клас Veteran обхваща автомобили, произведени в периода от 01.01.1905 до 31.12.1918. Съответно, периодите на следните класове C Vintage, D Post Vintage, E Post War, F са както следва 01.01.1919-31.12.1930 01.01.1931-31.12.1945 01.01.1946-31.12.1960 01.01.1961-31.12.1970. И накрая, най-младият, свеж клас ретро автомобили според класификацията FIVA е клас G. Той обединява автомобили, произведени в периода от 01.01.1971г. За да се изясни, в клас G са дефинирани тези автомобили, които към момента на професионалния изпит са на 30 години.

Превозно средство

Кой ще определи ретро статуса на обявените автомобили? Прерогативата по този въпрос се дава на специалисти, акредитирани в Българската автомобилна федерация. Предполага се, че професионалистите ще оценяват всяко превозно средство, като му дават наказателни точки за несъответствие с оригинала. Ако авто-презентаторът е набрал по-малко от 100 точки за ретро заглавието, колата е призната за класическо превозно средство. Ако прагът е надвишен, това означава присвояване на подходящите термини ретро или рядкост. Собственикът на такива превозни средства получава желания документ, потвърждаващ значителната възраст и оригиналност на превозните средства. Изключително важно е да поддържате ретро автомобили не само в задоволително техническо състояние, но и в безупречно естетическо състояние.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com