китайските кулокранове

Китайските кулокранове

Относно китайските кулокранова какво трябва да знаете. Китайските кулокранове имат по-ниска цена от европейските, лесни са за експлоатация и транспортиране до мястото. Поддържан европейски кулов кран струва приблизително колкото китайския, само чисто нов. За нашите строители това предимство е основният аргумент за закупуване на китайски кранове. Експертите не са съгласни с китайските кранове. Китайският пазар е представен от няколко утвърдени големи компании. Основните са XCMG, Potain, Zoomlion, Fangyan Group, както и някои други компании. XCMG е износител и един от най-големите производители на строителни машини от Китай. Този концерн притежава 26 дъщерни дружества, има и смесени предприятия с европейски компании. Най-известните са Caterpilliar Xuzhou, която произвежда багери и ги продава по целия свят, и Xuzhou Liebherr.

Китайските кулокранове

Производител и износител на кулокранове, бетонови помпи и бетонобъркачки. Компанията Zoomlion Changsha You Zoomlion Heavy Industry пълно име на компанията изнася от Китай кулокранове за повече от 20 години, производствената компания стартира от 90-те години. Zoomlion те са най-големите лидери в продажбите на големи кулокранове, както и на средно големи кранове на целия вътрешен пазар на страната. Една от разработките им е кулов кран, който е способен не само да повдига товар, но и да монтира стоманобетонни конструкции. Китайските производители също проектират и произвеждат кранове с подкрепата на европейски компании. LIEBHERR, COMEDIL, POTAIN и други европейски марки, произведени в Китай, вече се възприемат като нещо обичайно. Например произведените китайски кулокранове под марката Potain започват да се сглобяват в средата на 2007 г.

Части

Във фабриките на град Houcheng Zhanjiagang City.които се намират близо до Шанхай. В момента тези фабрики произвеждат кранове, способни да вдигат до 12 тона. Абсолютно всички части на частите са произведени във Франция, но поради китайското сглобяване цените на тези продукти са намалени няколко пъти. Китайските монтажници твърдят, че тези кранове са в състояние да работят дори в Източна Европа, тъй като не се различават от родното оборудване на Франция. Един от основните аргументи в полза на сглобените от Китай кулокранове е тяхното активно използване в Китай. Всички известни небостъргачи в страната са построени с тези кранове. Това явление може да се сравни с високата популярност на марката Liebherr в цяла Европа. Надеждност, безопасност и издръжливост – това е наборът от качества, които се споменават в рекламите със строителна техника. Но до каква степен тези обещания.

Московска област

По-голямата част от китайските кулокранове се използват в целия Далечен изток. Това се дължи на факта, че за строителите от Владивосток и Хабаровск е много по-евтино да поръчват строителна техника в Китай, отколкото да транспортират техника от Московска област или Ржев. Също така ниската цена е от голямо значение. Ако сравним крановете на местното производство и китайските със същата товароподемност, се оказва, че последните тежат много по-малко. Това означава, че съществува голям риск от преобръщане на такива кранове, поради което трябва да се вземат допълнителни предпазни мерки. Но тези недостатъци не са присъщи на всички китайски кулокранове. Големите компании, които ценят репутацията си, вземат предвид всички възможни насоки за износ предварително, а също така разработват модели специално за специални климатични условия. Ето защо, преди да закупите китайски кранове, трябва внимателно да проучите цялата налична информация за тях, рецензии на хора, които вече са се занимавали с тази техника.