качеството на горивото

Качеството на горивото

Руските шофьори могат да си въздъхнат с облекчение според резултатите от проверките на Rosstandart количеството фалшиво гориво значително е намаляло. Качеството на горивото. Напомняме ви, че именно той е отговорен за качеството на горивото у нас не бяха напразни. Качеството на горивото, в съответствие със специалните проверки, продължили през цялата година и отчитащи физико-химичните параметри на горивото, показа положителна тенденция. И така, в края на 2018 г. броят на продажбите на гориво с неадекватно качество е спаднал с цели 9%. Повярвайте ми, това е наистина значима цифра, особено ако съдбата е, че само преди няколко години у нас всеки пети литър бензин беше почти откровен фалшификат. През изминалата година служителите на агенцията са извършили проверки в над три хиляди компании, които разливат гориво. Нещо повече, освен планирани проверки, имаше и така наречените спонтанни действия.

Качеството на горивото

Според тези много проверки беше разкрито, че в около 3,5% от случаите мрежовите бензиностанции предлагат на своите клиенти ниско качествено гориво. Качеството на горивото. Що се отнася до отделните, независими бензиностанции, в този случай броят на нарушенията вече варира в рамките на 22%. За какви конкретни нарушения става дума? Най-често в горивото са открити така наречените добавки. Имаше и повишено количество сяра и октаново число, което се различаваше от показателите на GOST. Спомнете си, че всичко по-горе има изключително негативен ефект върху живота на мотора. Наистина ли проверките изплашиха бензиностанциите? Наистина ли точно поради това се е повишило качеството на горивото? Разбира се, че не! Целият смисъл е по-скоро в нещо друго, а именно във въвеждането на нови глоби. И така, припомнете си, че днес размерът на глобата за определена бензиностанция в случай например на търговия с ниско качествен бензин ще бъде определен в зависимост от обема на приходите за предходната година.

Размерът на глобата

В най-добрия случай ако нарушението е открито за първи път, компанията ще трябва да плати 1% от приходите си от миналата година минималната сума за плащане е петстотин хиляди. Ако нарушението е станало вече за втори път, тогава размерът на глобата вече трябва да бъде 3% поне в този случай – два милиона. По-рано АС трябваше да плати средно само шестдесет хиляди. Сега тази стойност отново средно се е увеличила с почти 10 пъти. Между другото, агенцията няма да се спре на вече постигнатото. Тази година се планира не само да се въведе специален механизъм за възлагане на обществени поръчки, но и да се забрани продажбата на така нареченото не автомобилно гориво в станциите. Както и да е, наистина се надяваме, че винаги ще имате късмета да напълните колата си само с висококачествен бензин.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com