Камион за превоз

камион за пътна помощ

Камион за превоз

Jarraff или телескопичен трион на самоходно шаси е може би един от най-интересните видове оборудване, което може да се намери в горската индустрия. Въпросът е само как да го преместим по обществени пътища? И беше решен от специалистите на полската компания Blyss. Jarraff е 12-тонен автомобил с телескопична стрела на люлееща се рама, която е монтирана над задния надвес на шасито. Камион за превоз. С помощта на хидравлично задвижване работната мачта се повдига и спуска. По този начин, горското специално превозно средство с намекващото име „Жираф“ е гигантски самоходен моторен трион, предназначен за изрязване на клони по върховете на дърветата. Шасито на Giraffe е със задвижване на всички колела, оборудвано с големи гуми с ниско налягане и е способно да шофира при силни офроуд условия.

Камион за превоз

Разглеждайки конструкцията на „Жирафа“, веднага става ясно, че тук трябва да забравите за шофирането по обществени пътища. Тоест за транспортирането на тази горска машина е необходимо специално пригодено превозно средство. Това беше специален камион, който наскоро беше произведен на 26-тонно шаси MAN TGS. Автомобилът получи транспортна платформа с размери 8050 × 2550 мм. Платформата беше направена от перфорирана стоманена ламарина от 4 мм. Разположението на надстройката е напълно подходящо за транспортиране на Jarraff. Въпреки това, при липса на заповед за транспортирането на „Жирафа“, никой не си прави труда да превозва колесна строителна техника или голямо селскостопанско превозно средство на този камион.

Съвети за превоз на строителна техника

Важни нюанси за транспортиране на строителна техника. Големите превозни средства не могат да пътуват сами на големи разстояния. И има няколко обективни причини за това. Първо, много пътни настилки просто не могат да издържат на транспортирането на оборудване, което тежи няколко тона. Второ, строителните превозни средства не могат да достигнат висока скорост и това ще доведе до задръстване на магистралата. Следователно движението на специално оборудване се извършва на превозни средства, които могат да транспортират извънгабаритни товари. Някои видове строително оборудване имат огромно тегло и размери, поради което ще бъдат необходими подходящи средства за транспортирането му. Също така много видове специални превозни средства имат писти и те могат да повредят ремаркето на камиона.