Как да съхранявате гумите

1 min read
как да съхранявате гумите

Как да съхранявате гумите

Концепцията за сезонността на каучука за автомобили влезе в живота ни сравнително наскоро. Факт е, че по времето гуми не бяха разделени на зимни и летни. Как да съхранявате гумите. Всичко беше сведено до общ знаменател – „всесезонно гумено покритие“, което не може да се нарече оптимално. С други думи, еднакво неудобно е да се возиш на такива колела както през зимата, така и през лятото. С появата на много чуждестранни производители на гуми на нашите пазари започнаха активно да се развиват. В края на краищата, сега, два пъти в годината, всеки собственик на автомобил сменя гумите на автомобила. И по този начин се грижи за тяхната безопасност. Ето защо, разбира се, възниква въпросът за съхранение на комплект гуми в очакване на сезона си. Най-доброто решение на този проблем би било да се използват услугите за монтаж на гуми със съхранение. И последното нещо, на което си струва да се обърне внимание, е самото съхранение. Гумите, отделени от джантите, се съхраняват най-добре изправени, за да се избегне ненужен натиск върху страничните стени на гумите.

Как да съхранявате гумите

Като правило подреждаме гумата на балкона в най-добрия случай в гаража. Малко хора обаче мислят, че неправилното съхранение на гумите може да доведе до преждевременната им повреда. А това от своя страна ще доведе до допълнителни финансови инвестиции. Но всички неприятности могат да бъдат избегнати, ако се придържате към няколко прости правила. Първо трябва да обърнете внимание какъв модел на протектора има вашата гума. Ако е насочен, препоръчително е да ги маркирате, преди да подреждате колелата, така че в бъдеще да няма затруднения с монтажа. Тази услуга се предоставя от служители на повечето места за монтаж на гуми. Особено важно е да поставяте маркировки, ако гумата ви остава върху джантите. След отстраняване на гуменото покритие няма да е излишно да го измиете добре и да отстраните финия чакъл, залепнал между ламелите на протектора. Освен това експертите препоръчват да съхранявате каучука отделно от диска – по този начин техническият живот на двамата ще бъде значително увеличен.

Опаковайте гумите в специални торби

След това трябва внимателно да проверите гумите за пробиви и порязвания, които може да са били невидими поради замърсяване. След цялостно изсушаване е необходимо гумите да се опаковат в найлонови торбички. За предпочитане течащи, за да не се ограничава достъпът на свеж въздух до цялата конструкция. По-добре е да съхранявате гуми на сухо и тъмно място, без пряка слънчева светлина. Нагряването на слънце води до омекотяване на всички видове каучук, което означава, че е осигурена деформацията на колелата. Това е особено важно за употребявани гуми. Микропукнатините, които се появяват в резултат на температурни промени, не винаги се виждат с просто око. И може да се случи така, че според вас нова гума просто да се спука при повторно слагане. Което отново ще доведе до допълнителни финансови разходи. Ето защо, преди да съхранявате употребявани гуми, ще бъде много правилно да ги третирате със специален разтвор, който ще омекоти гумата и ще я предпази от разрушаване.

Не оставайте гумите на открито

Не оставяйте гумите си на открито. Това ще доведе до нежелани ефекти от климатичните условия върху структурата на гумата. Което значително ще намали нейния експлоатационен живот. Въз основа на гореизложеното, най-доброто място за съхранение на сезонна гума ще бъде тъмното складово помещение в апартамент или сухата изба в гаража. Как да съхранявате гумите. При сезонна смяна на гумите все още се препоръчва да разглобите колелото. Факт е, че повечето съвременни гуми са безкамерни. Особеностите на събирането на които са залепването на външния ръб на гумата към ръба на диска. По време на работа колелата са изложени на всякакви въздействия, включително механични, които нарушават сцеплението на джантата с ръба на гумата. Това води до дисбаланс на колелото и нарушаване на вътрешната му херметичност, което може да предизвика аварийна ситуация на пътя. Спазването на всички предпазни мерки значително ще удължи живота на вашите гуми и ще ви предпази от неприятни изненади на пътя. Следователно става ясно защо повечето професионалисти съветват разглобяването на колелата за профилактика.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com