как да изберем GPS навигатор

Как да изберем GPS навигатор

Казват, че в България има две неприятности – глупаци и пътища. Това, за което ще говорим днес, е пряко свързано с пътищата. Ще ви кажем как да изберете правилния GPS навигатор. Просто казано, как да изберем пътя и да не бъдем пропуснати в студа. Как да изберем GPS навигатор. Ако по това време чужденците разполагаха с първокласен GPS-навигатор, щяха да имат достатъчно, за да влязат в линията за търсене Костромски Ипатиев манастир, където се криеха царят и майка му, и ходът на историята щеше да се промени завинаги. Днес около 90 компании представляват устройства за приемане на сигнали от глобалната система за позициониране на българския пазар. Ще говорим обаче за производителите въз основа на популярността, качеството и обема на пазара, който заемат. Ще започнем с абсолютния лидер.

Как да изберем GPS навигатор

Garmin спечели огромна популярност сред българите благодарение на надеждността и гъвкавостта на своите продукти. Между другото, картите, инсталирани на GPS навигаторите на Garmin, в момента са най-амбициозните по отношение на покритието на територията на Българската федерация. Накратко, най-добрият GPS навигатор определено е устройство от горната компания. Без реклама – сухи факти. Как да изберем GPS навигатор. Ако погледнете репутацията на TomTom, тогава цифрите започват да говорят тук GPS тракерите на тази марка са водещите звезди на 50% от автомобилите в Европа и около 20% от автомобилите в САЩ. Всички устройства TomTom са оборудвани изключително със собствен софтуер. Невъзможно е да не се споменат такива марки като Navitel, Mio, Lexand, Shturmann, Oysters, Prestigio и Prology.

Третата планета

Продуктите на всички тези марки имат както своите плюсове, така и минуси. Това е може би най-важният критерий за избор на GPS навигатор, защото именно софтуерът за картографиране ще определи колко удобно ще бъде да пътувате из градовете на третата планета. Помислете за това, преди да излезете и да купите GPS навигатора. Можете да изберете една от седемте навигационни програми и ние ще започнем с това, което е най-подходящо за българите. Навител софтуер за навигацияза GPS приемници използва подробни векторни карти на България с цялата информация, която един собственик на автомобил може да се интересува само. Този софтуер е инсталиран на тракери от производители като Navitel, Prestigio, Lexand, Explay и GlobusGPS. Особеността на този софтуер е, че ще ви позволи да намерите и най-малката ферма, загубена в необятните простори на Майка България.

Софтуерната част

Това не е шега – повече от 130 хиляди населени места, 3 хиляди от които са с високо ниво на детайлност. Navitel може да направи абсолютно всичко подканва с глас, автоматично начертава най-добрите маршрути, предсказва времето на пристигане в дестинацията, посочва текущата скорост и дори показва задръствания, ако, разбира се, говорим за навигационни системи от елитен клас. Освен това, Следващият претендент в нашия списък за титлата най-добър е софтуерът Garmin от Navteq. Ако хардуерната част на този производител е известна със своята надеждност и високо качество, то софтуерната част е интуитивно управление, редовни актуализации актуализациите се издават четири пъти годишно и една от най-подробните карти. Целият трик на картографията на тази марка е, че софтуерната обвивка и операционната система Garmin са напълно оптимизирани за определени технически характеристики на различни модели навигатори.