Избор на употребяван автомобил

1 min read
избор на употребяван автомобил

Автосервиз за модерни автомобилни услуги

Много хора искат да спестят пари за закупуване на нова кола, предпочитат употребявани. Това е правилното решение, много употребявани автомобили са дори по-добри от новите. Избор на употребяван автомобил. Всяка година качеството намалява, двигателният ресурс става по-кратък, металът на автомобилите е по-тънък, частите се износват по-бързо, тъй като първоначално са проектирани за определен експлоатационен живот, който се различава от старите, а не към по-добро. Прост пример, моят Subaru Forester от 2006 г. с пробег от 195 хил. Км. и нито една сериозна повреда, само планова поддръжка, честа смяна на масло, на всеки 5000, максимум 7000 км. За да получите надеждна кола на изгодна цена, трябва да следвате няколко правила.

Избор на употребяван автомобил в България

Правна проверка на автомобил. За да проверите автомобил за кражба, гаранция и ограничения, участие в произшествие, проверка на историята на автомобил, вече не е необходимо да отивате в КАТ. Сега в интернет има много услуги, които ви позволяват да разберете почти всичко за автомобил, за да проверите автомобил , е достатъчно да знаете регистрационната табела или VIN кода на автомобила. Една от най-удобните услуги може да намерите в програмите за автосервизни услуги. Проверката отнема само 5 минути, повече от 13 официални източника, всички отчети за проверка се съхраняват в личния ви акаунт на уебсайта. Маркиране на стъкло. Това е един от важните параметри при избора на автомобил. Той се намира в долния ъгъл на прозореца и трябва да бъде абсолютно еднакъв на всички очила. Факт е, че очилата са инсталирани като комплект. И ако не всички маркировки на очилата са еднакви, това означава, че колата е претърпяла катастрофа. Стъклото също е маркирано с годината на производство. Той трябва да се сравнява на всеки прозорец и заедно с техническия лист на машината.

Разлика между новият и стар автомобил

Избор на употребяван автомобил. Еднородността на разликата. Продавачът може да каже, че автомобилът не е участвал в инцидент, но това може да не е вярно. Всички клирънси на тялото трябва да бъдат внимателно прегледани. Те трябва да са еднакви. Разликата между входната врата и крилото също си струва да се обърне внимание. Ако всичко е равномерно, това показва, че колата не е попаднала в инцидент. Боядисани части. Днес е почти невъзможно да се намери автомобил, който е на повече от 5 години с отлично боядисано покритие. Определянето дали дадена кола е боядисана или не е трудно, защото някои майстори боядисват автомобил професионално. Струва си да използвате устройство за измерване на дебелината. Помага за идентифициране на слоя боя върху машината и лесно идентифицира нередностите на лака за боя. Според фабричния стандарт слоят боя трябва да бъде между 75 микрометра и 150 микрометра. Основното място за разглеждане е заваръчните шевове.

Резервни части за автомобила

Резервни части. Ако колата е на възраст под 2 години, тогава чужди части няма да има на нея. Просто защото хитрите китайци все още не са успели да създадат резервни части, подобни на оригинала за тази кола. И е скъпо да ги купувате от препродавач. Следователно продавачът няма да сменя части за нови, а да възстановява старите. Това често се практикува в автомобилните сервизи. Когато купува, купувачът трябва да отвори капака и да провери контактите на сензора, въздуховодите, резервоарите и т.н. Ако купувачът види споената пластмаса, тогава колата трябва незабавно да бъде изоставена. Ако пластмасата изостава по вратите или покрива в кабината, това означава, че автомобилът е претърпял инцидент и е бил изравнен чрез издърпване на тялото. Следователно геометрията на машината не е запазена и машината трябва да се изхвърли. Проверете всички разстояния много внимателно.

Пробег на автомобила

Избор на употребяван автомобил. За да разберете реалния пробег на автомобила, трябва да обърнете внимание на уплътненията на вратата, състоянието на волана, скоростната кутия и педалите. По физически дефекти можете приблизително да разберете размера на пробега на автомобила. Можете също така да занесете колата до сервиза и да я свържете с бордовия компютър. И така, купувачът може да разбере дали въздушните възглавници са били задействани, тоест дали колата е претърпяла инцидент или не. Можете също така да използвате психологически трик и да вземете със себе си лаптоп и проводник. Кажете на купувача да свърже автомобила към бордовия компютър и да провери реалния пробег. Ако човек започне да се нервира, това означава, че нещо не е наред с колата и си струва да се въздържите от тази покупка. Проверка на фабрично заваряване. Трябва да вземете отвертка и да проверите всички заваръчни шевове. Те могат да бъдат запечатани с уплътнител или силикон. Необходимо е да се обърне внимание на праговете и на всички силови елементи. По този начин можете напълно да проверите бъдещия си автомобил и да сте сигурни в своята безопасност.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com