Избор на предно стъкло

избор на предно стъкло

Как да изберем правилното предно стъкло

Как да изберем подходящото качествено предно стъкло, което да замени напуканото. Предното стъкло е важен елемент за осигуряване на безопасността на участниците в движението както вътре. Така и извън превозното средство. Как да определите необходимостта от подмяна на стъкло, да не правите грешки при избора на ново. Да го замените правилно и да избегнете допълнителни грешки при работа. Как да изберем подходящото качествено предно стъкло, което да замени напуканото. Избор на предно стъкло. За да не пречи на водача да оцени правилно ситуацията на околния път и да избегне възникването на произшествия. Предното стъкло трябва да осигурява, добра видимост, равномерна прозрачност пропускане на светлина в работната зона обикновено това е секторът на действие на чистачките. Липса на отблясъци и изкривяване на зрението. Предното стъкло действа като прозрачен защитен екран за водача и пътниците на автомобила, като поема, съпротивление за настъпващ въздух. Потокът от течни и твърди атмосферни валежи под формата на дъжд.

Избор на предно стъкло

Сняг, градушка и сблъсъци с птици и летящи насекоми, удари на камъни и други предмети, излитащи изпод колелата на друга кола или от каросерията на камион. Кога е необходимо да смените предното стъкло. Избор на предно стъкло съгласно който регулира изискванията за безопасност за техническото състояние на превозните средства. Не е разрешено експлоатацията на превозното средство. Ако има пукнатини в предното стъкло от страната на водача в областта на чистачката. Причината за появата им може да бъде не само инцидент с сблъсък, но и удряне в камък при движение с висока скорост или неравномерно нагряване през студения сезон. Друга причина за подмяна е появата на драскотини и ожулвания, които затрудняват виждането. Частична загуба на прозрачност и изкривяване на зрението се случва в стъклата на автомобили с голям пробег. Главно от ефекта на абразивни частици попадащи под гумените ленти на чистачките на предното стъкло. Полирането на автомобилно стъкло крие незначителни дефекти.

Избор на предно стъкло за автомобила

Но обикновено е невъзможно да се възстанови напълно първоначалното състояние на повърхността. Качествено, в съответствие с технологичните регламенти, се извършва работа за подмяна на предното стъкло в автосервизните центрове в София, разположени във всички квартали на града. Избор на предно стъкло. По време на работа автомобилното стъкло е изложено на външни фактори, които трябва да издържат, като същевременно запазват прозрачността и плътността, за да осигурят безопасността и комфорта на водача и пътниците. Предпазно стъкло за превозни средства забранява използването на едно слойни закалени предни стъкла за превозни средства с максимална скорост над 40 km/h. Многослойното авто стъкло има междинен слой от поливинил бутирален филм или фотоустойчив състав, който предпазва фрагментите да не се разпадат, ако са повредени.

Термична обработка на предното стъкло

Много важен ефект върху якостта оказва химическият състав на авто стъклото и неговата термична обработка, които освен това трябва да осигурят нормализирано трошене на стъкло, без образуването на големи остри фрагменти по време на счупването. Следователно, от съображения за безопасност, трябва да избирате само маркови автомобилни стъкла със съответната маркировка. Те са произведени в съответствие със стандартите за сертифициране и се подлагат на многократни проверки в съответствие с всички стандарти за качество. Възможно е да закупите и инсталирате оригинални предни стъкла на KIA, Hyundai, Chevrolet Niva, UAZ в официалните представителства на София. Как да удължите живота на предното си стъкло. Правила за работа. За да предпазите предното си стъкло от надрасквания и надрасквания.

Поддръжка предното стъкло

Наблюдавайте състоянието на перките на чистачките – те трябва да са меки и да не са повредени, при които песъчинките се забиват, давайки абразивен ефект. Препоръчва се редовно да се избърсват четките с мокра гъба, за да се отстрани полепналият прах. Никога не включвайте чистачките на сухото стъкло на автомобила. За да измиете следи от насекоми, използвайте специални продукти, които изключват грубо механично въздействие. Не изстъргвайте сняг с метални стъргалки. Замразяването на лед не трябва да се отстранява механично, а с помощта на спрейове за размразяване или изчакване на размразяване след затопляне на интериора. Всеки водач може да сведе до минимум вероятността от пукнатини и стружки в предното стъкло – просто вземете предпазни мерки. Не го прави.

Съвети за предпазване на предно стъкло

Карайте близо зад отворен камион. Превишава препоръчителната скорост на участъци от пътя, маркирани със знак за изхвърляне на чакъл. В същото време не забравяйте, че трябва да се спазва максималното разстояние от автомобила отпред и се препоръчва да се разпръснете наблизо с приближаващите коли, така че камъните да нямат време да излетят изпод колелата до нивото на авто стъклена чаша. Паркирайте отстрани на пътя, на чиято повърхност се забелязва наличие на камъни или мръсотия. Оставяйте колата на места, където през зимата могат да паднат разбити клони или ледени висулки. Опитайте се да се отървете от заледяване с гореща вода или отопление отвътре в един момент – рязък спад на температурата води до образуване на пукнатини. Подобен ефект се наблюдава при опит за измиване на колата в летните жеги с много студена вода.