избор на акумулатор

Избор на акумулатор

Автомобилен акумулатор може да се нарече сезонен продукт. Тъй като през лятото, когато двигателното масло е топло, всички механизми не са ограничени от студа. Дори и при полузареден акумулатор, колата ще потегли и ще тръгне по пътя. Но през зимата, особено ако батерията не е била най-добрата грижа, започва поклонението на собствениците на автомобили за нов акумулатор. Как да изберем подходящият акумулатор и по какво се различава? На какви параметри трябва да обърнете внимание при покупка? Основни принципи за избор на батерия. За да закупите правилния продукт, трябва да обърнете внимание на следните точки. Капацитет – ключов параметър, показващ количеството на натрупаната и съхранена енергия. Този номер е посочен на кутията на акумулатора и трябва да съответства на препоръките за всяка конкретна машина. Ако 55-60 A / h са достатъчни за двигателя, тогава не трябва да купувате по-голям обем. Няма да навреди, но няма да донесе никаква полза, тоест ще се превърне в безсмислена загуба на пари. Избор на акумулатор.

Избор на акумулатор

Размер, тип терминална връзка. Въпреки че формата на корпуса и размерите на батериите не се различават много, все пак си струва или да се измери предварително. Или да се занесе старият акумулатор в магазина. Тъй като японската автомобилна индустрия например е просто различна в коренно различни размери на батериите и те може да не са подходящи за европейска кола. С местоположението на конекторите ситуацията е много по-сериозна. Тъй като грешната полярност не само може да „скъси“ проводника, което не е достатъчно за свързване. Но може и да изгори някои от устройствата в колата. Пусков ток – този параметър определя максималната енергия, получена от стартера, когато двигателят е студен. Избор на акумулатор. Това е особено важно в северните райони, когато при ниски температури акумулатора губи енергия по-бързо. Следователно собствениците трябва да го закупят с поне 2 пъти капацитет, за да не получат двигател, който не работи на студено.

Камиони и автомобили – прилики и разлики между акумулаторите

Фундаментални разлики между вътрешната структура на камионите и автомобилите, с изключение на това, че за първите се разработват по-устойчиви на износване и мощни агрегати. Камионите трябва да изминат значителни разстояния с многотонни товари, да пресичат различни климатични зони. Така че изискванията за устойчивост на акумулатора при тежки непрекъснати операции са напълно разбираеми. Най-важните отличителни характеристики включват – висок стартов ток. Дълъг експлоатационен живот. Големи размери и тегло на акумулатора. Устойчивост на вибрации и устойчивост на удар. Способността да издържат достатъчен брой цикли на заряд-разряд. Избор на акумулатор. В сравнение с леките автомобили, батериите за камиони имат значително по-голям капацитет – поне 100-110 A / h. Тялото с по-удължена форма също има обозначение на полярността и поради увеличения брой плочи вътре е тежко по тегло.

Категории батерии по класификация на производителя

Тежки натоварвания. Това са евтини, обслужващи се продукти, инсталирани на малки камиони с минимално, стандартно електрическо оборудване. Супер тежък режим. Батериите от този тип са адаптирани към сурови условия, имат висока стартова мощност, подсилена структура и дълги цикли на зареждане и разреждане. Heavy Duty Extra. Това са акумулатори със специално предназначение, обикновено инсталирани на строително, минно оборудване. Качеството, производителността и надеждността на батериите зависят от различни фактори – технологични, дизайнерски. Акумулаторите със сходни номинални характеристики, но произведени от различни фабрики, могат да се различават коренно по производителност. Най-важните свойства са издръжливостта в условия на температурни промени е устойчивостта на замръзване. Когато избира акумулатор за колата си, собственикът трябва да проучи отзивите и рейтингите на различни продукти. Препоръките на други автомобилисти, но във всеки случай покупката ще се превърне в своеобразна лотария. Всъщност условията на работа, грижите за устройството и навременният контрол върху нивото на зареждане и методът на съхранение в случай на временно неизползване могат да повлияят на живота на акумулатора.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com