Изборът на материал за полиране

1 min read
изборът на материал за полиране

Изборът на материал за полиране

Поради влиянието на различни фактори и продължителната работа светлинният поток, излъчван от автомобилната оптика, е значително намален. Изборът на материал за полиране. Покупката на нови фарове винаги е свързана с материални разходи, така че предишният тип оптика може да бъде възстановен чрез специален метод. Полирането на фаровете направи си сам се извършва със специални продукти, които могат да бъдат закупени на пазара. Специален набор от компоненти е в състояние да придаде на фаровете естетически вид. Химикалите премахват пожълтяването, мътните петна, драскотини от поликарбонатния слой на осветителното оборудване. Но такива комплекти няма да могат да премахнат дефекти, проявили се във вътрешността на страничните светлини. Такъв комплект може да съдържа шкурка с различни размери на зърната, фланелена салфетка, ремонтно средство лак и протектор за ръце. Може да ви е необходима и бормашина с дюза или мелница с полиращо колело.

Изборът на материал за полиране

Размерът на зърната на лака се определя в съответствие със състоянието на фаровете с увеличаване на броя на повредите се вземат по-големи абразивни зърна. И при тяхно отсъствие фаровете на автомобилите могат да бъдат полирани веднага след подготвителната работа. Първо се определя естеството на повредата на фаровете, наличието на драскотини и чипове. Изборът на материал за полиране. Ако има такива, шлайфайте пластмасовите фарове, за да станат гладки преди полиране. Също така се изисква да се защитят металните зони на автомобила в съседство с фаровете и да се запечатат с маскираща лента. Те са предварително почистени от мръсотия и прах, които могат да развалят фара по време на шлайфане. Моля, имайте предвид, че не всички фарове могат да бъдат шлифовани. Само равна повърхност без дълбоки драскотини може да бъде шлифована.

Абразивни вещества

За работа можете да използвате паста за зъби, гел и гумени ръкавици. Почти всички пасти съдържат абразив сода, силициев диоксид. Но не трябва да попада върху метал, гума, хром или боя за автомобили. По време на работа трябва да се придържате към основните правила. Предпазвайте останалата част от автомобила от проникването на шкурка или други абразивни вещества. Правете само кръгови движения с малко натиск позволява да се отстранят до 0,1 mm от пластмасовия слой. След шлайфане цветът на фара може да стане неравномерен или по-тъмен в някои области. Следващият етап на работа е полирането на повърхността на фара. Няма нужда да използвате стари филцови дискове и евтини лакове. Трябва да закупите нови материали и да използвате добро оборудване.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com