зона за шофьори

Зона за шофьори

Росавтодор ще получи в резерва си постове на КАТ, които в момента не се използват по предназначение. Те ще попаднат в новата структура от баланса на МВР. Зона за шофьори. Планира се такива постове да бъдат превърнати в острови на безопасността, където автомобилите могат да спират, а шофьорите да си почиват и да хапват. Такива острови са незаменими по време на лошо време. Росавтодор вече обяви, че новите артикули ще се появят първи в Ставрополския край, а след това водачите, които следват маршрутите в Тверска и Белгородска област, ще могат да ги видят и използват. В момента неизползваните постове и земята под тях са собственост на Росавтодор, докато МВР ги дава под наем. Засега няма пряка нужда да се използват по първоначалното им предназначение, така че Министерството на вътрешните работи реши да изостави длъжностите. Предвижда се подобни иновации да помогнат за подобряване на ситуацията на пътя и да повишат нивото на безопасност.

Зона за шофьори

Благодарение на вътрешна информация можете да разберете, че от време на време лекарите и полицаите ще дежурят на островите на безопасността, за да окажат необходимата бърза помощ. Зона за шофьори. Редът и графикът на работа на служителите в териториите все още не са уточнени. До момента все още няма информация колко публикации ще бъдат прехвърлени в Росавтодор и това ще бъде целият брой или някои избрани области. Засега говорим за стартирането на 4 нови раздела. 380-ти км от магистрала P-217 – Ставрополска територия. 116-ти км. магистрали М-10 – Тверска област. 652-ри и 678-и км от магистрала М-2 в Белгородска област. Росавтодор уточнява, че днес на всички федерални магистрали в Българска федерация има над 2 хиляди острова на безопасност. Но тази цифра е постигната благодарение на СДС. Съоръженията за пътно обслужване са оборудвани с бензиностанция, къмпинги, кафенета, хотели.

Международни полети

Асоциацията на българрските превозвачи Сергей Владимиров казва, че такъв брой острови за безопасност не е достатъчен. Това е една от причините за инциденти, тъй като шофьорите в тежка категория нямат къде да почиват по маршрута. Според закона шофьорът на международни полети няма право да пътува повече от 4 часа подред, а работната седмица не трябва да бъде повече от 40 часа. Важен момент липсата на места на разстояние от населените места.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com