зимни гуми

Зимни гуми

Когато зимата започне да засяга транспорта, естествено е превозвачите да искат да поддържат подходящото ниво на безопасност и надеждност. Като надлежно вземат предвид пътните и метеорологичните условия. Не е тайна, че динамиката на летните и зимните гуми е напълно различна. Зимните гуми са специално проектирани, за да осигурят повече сцепление на хлъзгави пътища. Зимни гуми. В тази статия ще говорим за това какви характеристики имат зимните гуми и как превозвачът трябва да вземе предвид, за да служат възможно най-дълго. Дълбочината на протектора на зимните гуми е много по-дълбока, отколкото на летните. Което ви позволява да получите повече сцепление на сняг. Тези гуми са направени от по-мека гума, която остава гъвкава дори при ниски температури. Почти всеки производител има отделна линия от такива гуми. Те се използват за зимния сезон, при много тежки условия, сато в Норвегия и Сибир.

Зимни гуми

Но преди всичко за транспорта на дълги разстояния има гуми, които могат да се използват целогодишно. При гумите за камиони за зимния сезон проблемът се решава съвсем просто. Редица производители разполагат с гуми за задвижващия мост, които могат да се позиционират като зимни. Те са целогодишни и в същото време ви позволяват добро сцепление, свойства през зимата през целия живот на гумата. Това са всесезонни или както иначе ги наричат ​​гуми за трудни климатични условия. Специфичността на транспорта на дълги разстояния се крие във факта, че превозвачът често трябва да пътува от град на град. Производителите имат отделни линии гуми, които са позиционирани по предназначение за експлоатационни условия, свързани с постоянен лед. Като правило говорим за превозвачи, които пътуват от България до Норвегия, където дебелината на леда може да бъде няколко сантиметра. При такива условия се използват както вериги, така и специални гуми, които не се използват целогодишно. Тъй като на асфалта те ще се износват за кратък период от време. Затова тук не си струва да говорим за масово използване, това са единични случаи.

Зимни гуми

Разбира се, има специални модели за зимно използване, но те не са много популярни в България. Това се дължи на субективността на мнението, когато потребителите правят аналогия с пътническите гуми. Когато комплект зимни гуми се сменят с летни в края на зимата. Но всъщност това не е напълно правилен подход. Зимните гуми също са подходящи за лятна употреба. Просто структурата на гумената смес на протекторите и шарките на протектора е такава, че те са много по-ефективни през зимата от гумите на други модели. В редица европейски страни през зимата има изисквания. Камионите с тегло над 3,5 тона през зимата трябва да бъдат оборудвани със зимни гуми с надпис „M + S“ на задвижващата ос. Могат да се използват всесезонни гуми, които също отговарят на изискванията на директива 92/23 / ЕИО и носят символа „M + S“. И остатъчна дълбочина на протектора най-малко 4 mm. Маркировката „M + S“ върху всесезонните гуми за камиони се определя главно от отрицателното съотношение на протектора.

Зимни гуми

Обикновено опитни специалисти купуват нови летни гуми за камиони преди зимния сезон. Те имат висок протектор и ще се справят добре със зимните условия. Зимни гуми. Недостатъците на такава работа на гумите са, че е много трудно да се сменят гумите за следващата зима. Тъй като през зимата, пролетта, лятото и есента те не са изчерпали напълно ресурса си. И тогава водачът има труден избор. Той или ще трябва да се вози на гуми с малък протектор през зимата и да изложи себе си и товара на опасност. Или да смени гумите преди зимата за нови и да доведе до допълнителни разходи. Continental препоръчва смяна на гуми през зимата. На пръв поглед това ще увеличи оперативните разходи, но в дългосрочен план ще намали рисковете и ще подобри качеството на транспорта. Ламелите са малки слотове, те имат 3D структура вътре. Когато работят във вертикална посока и не могат да бъдат преместени един спрямо друг, се оказва, че шинната единица действа като едно цяло. Веднага щом автомобилът започне да се плъзга или интензивно спира, т.е. се появява надлъжно натоварване, тези ламели се раздалечават и всъщност броят на ребрата за зацепване на гумите на практика се удвоява.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com