зимни гуми за автомобили

Зимни гуми за автомобили

Не променяйте налягането в гумата веднага след пътуването, оставете го да се охлади това правило трябва да се спазва по всяко време на годината. Работното налягане в гумата е различно при определени условия на работа. Знаем как трябва да бъде на студена гума и даваме подходящата препоръка. Зимни гуми за автомобили. Следователно през зимата и лятото колелото трябва да се остави да се охлади. През зимата можете да измерите налягането след 2-3 часа. Зимни гуми за автомобили. През лятото това е по-дълъг период, защото охлаждането е по-бавно. Зимни гуми за автомобили. Друго важно правило е, че ако след пътуването водачът измери налягането и види, че то е повишено, то в никакъв случай не трябва да се намалява. Важно е да запомните, че веднага след пътуването колелото ще бъде горещо и налягането естествено ще бъде по-високо. Налягането може да се регулира изключително на студено колело, известно време след пътуването.

Зимни гуми за автомобили

Единственият път, когато можете да измерите налягането върху гореща гума, е налягането в гумите на задвижващата ос, където четирите колела работят заедно. Тук е важна не само стойността на налягането в конкретна гума, важно е също така налягането да е еднакво и на четирите колела. Като цяло е очевидно, че вътрешното въздушно налягане в гумите трябва да съответства на натоварването, независимо от сезона на експлоатация. И естествено трябва да проверявате налягането в гумите възможно най-често, поне веднъж на 2 седмици. През зимата водачът трябва да обърне специално внимание на безопасността както на пътя, така и директно, когато се грижи за гумите. Зимни гуми за автомобили. И накрая, когато шофирате през зимата, има редица прости и очевидни правила, които трябва да имате предвид.

Превозвача

Няма специфични функции за съхранение на зимни гуми. Препоръчително е да се съхраняват напомпани гуми на колела в хоризонтални купчини, не повече от пет парчета. Ако са свалени от джантите, те трябва да се съхраняват вертикално, като периодично се обръщат, леко променяйки позицията си. Очевидно можете да съхранявате гуми не само при превозвача, но и в склада на някой от дилърите или в магазина за монтаж на гуми. Зимни гуми за авотомобили. Ако гумата се съхранява в студено помещение, препоръчително е да я оставите да лежи известно време в кутията, преди да я монтирате на диска, за да я загреете, за да избегнете топлинни деформации по време на монтажа на диска. И, разбира се, когато съхранявате гуми, трябва да избягвате места, подложени на пряка слънчева светлина, атмосферни валежи и влага, източници на топлина, както и места в близост до електрически уреди, които генерират електрически искри или озон, като например

Температури

Не препоръчваме на нашите технически представители да измерват налягането в гумите при от 17 20 градуса под нулата. Това трябва да се направи много внимателно, защото при отвиване на капачката на клапана, ако вентилът е дефектен, въздухът, излизащ под високо налягане, може да замръзне пръстите ви. Удар по пръста със сгъстен въздух при минусови температури може да доведе до измръзване. Освен това, ако влажността на въздуха е висока, тогава, когато въздухът излезе през клапана, може да се случи, че тънка пружина, която е структурна част на зърното, замръзва поради твърде влажен въздух и съответно клапанът на клапана няма работете правилно и въздухът ще премине. Отделна характеристика на използването на гуми през зимата е използването на вериги. Камионите се слагат на вериги само когато е необходимо, когато колата трябва да влезе в такава труднодостъпна зона.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com