зашита на товара

Зашита на товара

Защита на стоките по време на тяхното транспортиране. Тази статия ще разгледа значението и характеристиките на защитата на товара по време на автомобилния транспорт. Пътят е зона с висок риск. Освен инциденти, по пистите могат да възникнат и други неприятни ситуации, например грабежи. Зашита на товара. В крайна сметка, като правило, товарите се транспортират с камион, чиято цена е десетки хиляди лева. Ето защо собствениците на товари трябва да се грижат за защитата на ценните товари. Разбира се, сега не са 90-те години, когато камионите бяха масово ограбвани по пътищата. Отваряха се ремаркета, отвеждаха се товари, камионерите бяха осакатявани а понякога и убивани. Опитните превозвачи много добре помнят тези времена. Днес пътната обстановка се е подобрила значително, но все пак си струва да се защитите още веднъж. Разбира се, сигурността е допълнителен разход, но не винаги напразно. Понякога е по-добре да надплатите, но доставете скъп товар в здрава и здрава форма.

Зашита на товара

Превозвачът също трябва да предприеме редица мерки за намаляване на вероятността от грабеж. И те са съвсем прости. На първо място, трябва да изберете правилното превозно средство за всеки конкретен товар. Например скъпите стоки не трябва да се транспортират в наклонени автомобили. Сенникът може лесно да се отреже, което позволява на нарушителите да се изкачат в тялото и бързо да разтоварят колата. По-добре е да транспортирате такива стоки във фургони, чиито задни врати са заключени. Препоръчително е да инсталирате висококачествена ключалка, така че за грабителите да е трудно да я отворят. Някои шофьори поставят камиона със задната му врата до стената на склада, оградата или друго превозно средство, за да намалят риска от ограбване. Ако средствата позволяват, е възможно да се инсталират камери в кабината на автомобила и външни сензори. Които работят като конвенционална аларма. Камерата, инсталирана в кабината, показва събитията на монитора. Можете също така да инсталирате камера за наблюдение на открито, която да записва момента на престъплението, лицата на крадците и колата им. Тогава за служителите на реда ще бъде по-лесно да намерят нарушители.

Зашита на товара

Но все пак е по-добре да превозвате скъпи стоки, придружени от въоръжени пазачи. Които знаят как да се държат правилно в случай на непредвидени ситуации. Персоналът за сигурност на товара също трябва да разбира сигналните съобщения, да знае процедурата за получаването им. Отговорностите на надзора и персонала по сигурността варират в зависимост от условията на договора. Преди потегляне на пътя се инструктират ръководителят на групата и персонала. По-специално те ще научат, вид товар и неговото количество. Зашита на товара. Пункт за приемане и предаване на транспортни обекти. Маршрут на движение и неговите характеристики. План за защита на товара по време на транспортиране. Процедурата за промяна на маршрута, ситуацията по маршрута, нарушаване на целостта на пакета, мерки за сигурност, взети за определени видове товари.