Замръзнала врата на автомобила

Замръзнала врата на автомобила

Ако редовно използвате колата си в студено време, трябва да сте подготвени за всякакви изненади. Замръзнала врата на автомобила. Кола, оставена пред гаража, може да се подложи на тежки температури през нощта. Едно от нещастията, които могат да се случат, е замръзването на вратите. Ако вратите на автомобила са замръзнали, как да се предотврати подобна неприятност. Ако вратата от страната на водача е била блокирана от замръзване, можете да опитате да отворите друга. Разбира се, всичките 4 врати могат да замръзнат, но това се случва само при много тежки студове. Като правило най-непотърсената врата остава без лед. Ако успеете да отворите поне една врата, топлината ще започне да прониква в кабината и проблемът ще бъде бързо разрешен. За да ускорите процеса, можете да включите нагревателя на кабината.

Гумено уплътнение на вратата

Често замръзва не самата ключалка, а гуменото уплътнение. В него попада вода, която започва да играе ролята на лепило. Не бързайте да дърпате насила вратата към себе си – това може да повреди уплътнението. В този случай, напротив, не трябва да отваряте, а максимално да натискате вратата. Това ще напука замръзването и вратата може лесно да се отвори. Ако този метод не помогне, тогава можете да опитате да загреете леда с топла вода. Но водата трябва да е само топла – врящата вода може да повреди гуменото уплътнение. Водата не трябва да се излива в ключалката, а в процепа между вратата и каросерията на автомобила.

Течност против заледяване

Специализираните магазини продават течност против заледяване, която може да бъде много по-предпочитана алтернатива на топлата вода. Това ще ви помогне да отворите вратата много по-бързо. Ако няма такава течност, тогава може да се използва препарат за почистване на стъкла. Трябва да се използват само направени на основата на етилов алкохол. По-добре е да се даде предпочитание на тези, опаковани в контейнери с дюза-дюза. Между другото, опитайте се да не забравяте бутилката с течността в кабината, защото в този случай няма да можете да я използвате.

Затопляне на ключа със запалка

Някои затоплят ключа със запалка и след това го поставят в ключалката. Но не насочвайте открит огън към ключалката, защото вероятността от повреда на покритието е много голяма. Ключът трябва да се нагрее за 10-15 секунди. Ако вратата не може да се отвори от първият път, процедурата може да се повтори до успешното завършване. Ще бъде много добре, ако колата ви е защитена от мразовития въздух в гараж. Предотвратяване на замръзване на ключалките на вратите през зимата е трудно. Ако постоянно отваряте замразените врати с усилие, това със сигурност ще се отрази на техническото им състояние. Гумените уплътнения трябва да се избърсват след намокряне.