железни аргументи

Железни аргументи

Въпреки че товарните превозвачи все още имат предпазлив оптимизъм. Факт е, че Аркадий Дворкович, заместник министър-председател на Руската федерация, веднъж каза, че горивото ще поскъпне в рамките на инфлационната парадигма. Железни аргументи. В същото време парламентаристите вече приеха законопроект, който предвижда, че през 2017 г. ставката на акциза върху Евро-5 ще се увеличи до 10 130 рубли. за 1 тон. През 2018 г. цената на бензина от този клас ще се увеличи до 10 535 рубли. Но през 2019 г. цената му вече ще достигне 10 957 рубли. Но всичко можеше да се окаже различно. По-рано Федералната антимонополна служба предложи ежемесечно да коригира акциза върху горивата, което го прави зависим от цената на петрола. Но тази инициатива не беше подкрепена от правителството.

Железни аргументи

Новите тарифи на системата Платон, които ще влязат в сила на 1 февруари догодина, ще принудят товарните превозвачи да увеличат цената на услугите си. Така че, за 1 км път, шофьорите на камиони ще трябва да платят не 1,53, а 2,61 рубли. Но транспортните компании не трябва да се отпускат от това от началото на лятото на 2017 г. тарифата на оператора ще нарасне до 3,6 рубли. Железни аргументи. Това съобщи Евгений Дитрих, първи заместник-началник на Министерството на транспорта. Както показва практиката, инициативите на високопоставени служители много рядко подкрепят. Те отстъпват, само ако техните решения предизвикват масово недоволство сред тези, към които са адресирани. Това се случи при първите двойки с въвеждането на системата на Платон, когато много недоволни шофьори на камиони организираха шумни протести. Нещо подобно може да се случи и сега.

Действия

В момента обаче не си струва да се очакват радикални действия от товарни превозвачи и шофьори. Първо, протестният им потенциал е изчерпан. На второ място, те вече са се примирили с наложените им правила на играта. Трето, шофьорите на тежки камиони се страхуват да не загубят работата си. Нека бъде ниско платена. Но все пак е по-добре, отколкото да останеш без работа. В трудна икономическа ситуация правителството взе непопулярно, но до известна степен правилно решение властите се задължиха да попълнят държавната хазна чрез увеличаване на данъците. Не е изненадващо, че първите в списъка им бяха превозвачите на товари, тъй като те са първоначалното звено от веригата, като по този начин ще започне масово покачване на цените на всичко и всичко, от храни до строителни материали.
Можем само да се надяваме.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com