електронни системи

Електронни системи

Научно-техническата революция започна своята надпревара в средата на ХХ век и все още не може да спре. Това е особено забележимо, ако погледнете под капака на съвременната кола превозните средства днес са се превърнали в истински крепости на колела. Електронни системи. Които могат да предпазят водача от много проблеми. И не на последно място в цялата тази история с гаранция за успешно пътуване се играят системите за сигурност на автомобила. Всеки ден дизайнерите на автомобилни концерни усложняват чертежите на автомобилите. Правейки ги още по-сложни и неразбираеми за обикновения потребител. Днес топката се управлява от интелигентни системи за безопасност, както и от различни средства за осигуряване на комфортно шофиране. И ако вземем предвид, че ситуацията по пътищата на света, меко казано, далеч не е идеална, тогава за кола. Която не е оборудвана със съвременни средства за пасивна и активна безопасност, е все по-трудно да си проправят път до купувача.

Електронни системи

Задачата на ABS антиблокираща спирачна система е да предотврати блокирането на колелата на спирачния автомобил. Както и да поддържа неговата управляемост и стабилност на посоката. Когато колелата са заключени и автомобилът изглежда е на път да се плъзне в плъзгане. Електронни системи. Електрониката започва методично да освобождава и да натиска спирачните накладки, което позволява на колелата да се въртят. Ефективността на системата ABS зависи преди всичко от това колко добре е настроена. Ако например се задейства твърде рано, тогава спирачният път може да бъде значително увеличен. Колко ефективна е тази система? Веднага трябва да се отбележи, че от момента на появата му споровете за това дали е по-полезно или все още вреди не спират. Но както и да е, дори противниците на ABS не могат да пренебрегнат такива полезни качества като значително намаляване на спирачния път, както и поддържане на контрол върху многотонен автомобил по време на аварийно спиране.

Електронни системи

Да, когато ABS се задейства, е много трудно да се изчисли дължината на спирачния път, но е по-добре да се спрете в пълно невежество, неизвестно колко метра преди ламповия стълб, отколкото да го целунете, знаейки точно колко дълго колата ще се разтегне по време на спиране. Двата противоположни лагера решиха да се споразумеят относно факта, че ABS ще бъде много полезен за неопитни шофьори и Schumachers винаги ще могат да преиграят системата. Но ние говорим за революционна научна мисъл. Модерният многоканален ABS ви позволява да се отървете дори от вибрациите на спирачния педал, когато системата е включена. Някога причината за пътните инциденти беше рязката работа на ABS. педалът започна да вибрира и колата започна да стене, така че неопитните шофьори се изплашиха и освободиха спирачката. Днес трябва да сте изключително чувствителни, за да усетите как работи ABS, който е стандартен за почти всички автомобили.