Електрическа палетна количка

електрическа палетна количка

Модерна складова технология

В богата флота от модерна складова технология, електрическата количка е междинно между хидравличен ръчен палетна количка и мотокар. Без да се изисква операторът да използва физическа сила, това оборудване помага да се извършват операции по товарене и разтоварване. Когато обемът на стоките се движи и темпото на операциите е сравнително малко. Различни подвидове на един и същи вид оборудване за товароносимост, наречено самоходна количка с електрическо задвижване. Без да навлизаме в дизайнерските нюанси, ще засегнем предимствата и ограниченията на това оборудване, а също така ще разгледаме няколко от неговите видове от водещите световни производители на складови машини. Всяки електрическа палетна количка, работеща в склад, независимо от нейния тип, има три основни елемента. Отделение за мотор-акумулатор, което прави това оборудване самоходно. Работно тяло – в класическия вариант това са вили. Както и контроли. Що се отнася до оператора на тези устройства, той може да следи и контролира количката. Като използва специална въртяща се дръжка, или може да работи, докато стои на специална платформа, ако има такава, или в някои случаи дори седи на стол.

Електрически склад за камиони Yale

Талигите на операторските станции са по-продуктивни и се движат и повдигат / спускат по-бързо. Но те също изискват по-мощен електрически мотор и батерия. Последното се оправдава с факта, че те обикновено работят в многосменен режим. Като транспортират товари с тегло стотици килограми на разстояния от десетки метри – например две или дори три палети наведнъж. За безопасността на оператора, стоящ на платформата, електрическите палети често са оборудвани с предпазител. Той може да бъде или неподвижен, или сгъваем. На първо място, това е необходимо, за да се избегне случаен контакт на оператора със стелажи или други предмети в склада при завиване с висока скорост. Работното място на оператора на електрически палетни колички от водещите световни производители на това оборудване е оборудвано с такова полезно устройство като брояч на часовете. Което също показва нивото на зареждане на батерията. Понякога, като опция, електрическите камиони са оборудвани с вградено вградено зарядно устройство. Електрическа палетна количка.

Електрическа палетна количка

Някои видове колички са оборудвани с ерголифт. Той им позволява да работят с товари с тегло до 800 килограма на височина 70 сантиметра. Повечето от това оборудване обаче поема товара върху палета директно от нивото на земята и го премества, както се казва, хоризонтално. Средната височина на повдигане на вилиците за тези машини е 200 милиметра. Скоростта на движение на самоходна електрическа карета може да достигне от 5 до 20 километра в час, в зависимост от вида на управлението. Оборудването, при което операторът не следва, а стои на платформата, обикновено е по-бързо. Товароносимостта на електрическите колички също варира – от няколкостотин килограма до три тона за най-мощните модели. Електрическа палетна количка.

Предимства на електрическата палетна количка

Несъмнените предимства на самоходните електрически колички включват наличието на електрохидравлично задвижване. Което освобождава оператора от физически усилия почти изцяло, дълъг (до пет години) експлоатационен живот и възможност за работа на наклонени рампи поради голямото тягово усилие . Ако мотокар за работа в каросерията на автомобил може просто да не се побере поради голямото си ненатоварено тегло, то при самоходен камион такъв проблем по принцип е изключен. Електрическа палетна количка. И накрая, почти всеки служител на склад може да работи с това оборудване след няколко часа обучение, дори без шофьорска книжка. Що се отнася до ограниченията в работата на самоходните електрически колички, те трябва да включват високочувствителност към качеството на покритието. Както и до допустимото натоварване върху него, тъй като масата на това оборудване е десет или повече пъти по-висока от тегло на конвенционалните ръчни колички. Освен това, поради наличието на блока на двигателя и акумулатора, те изискват доста широка работна пътека.

Електрическа количка за склад JUNGHEINRICH

В сравнение с мотокар, електрокарът е ограничен от възможността за работа от нивото на земята (в някои от горните случаи – от височината на талията на човек). За да работи в каросерията на автомобила, количката първо трябва да бъде повдигната до височината на пода на превозното средство, за което се използва допълнително оборудване като специални рампи или хидравлични нивелиращи платформи. Jungheinrich EME 114 с височина на повдигане 120 милиметра е един от най-успешните електрически колесни палетни колички за оператора, следващ оборудването. Той може да превозва товари с тегло до 1400 килограма както при прости, така и при доста трудни условия на работа. В линията на известния немски производител това е първоначалният модел. Който е оборудван с електрическо задвижване с мощност 1 киловат и най-проста операция за транспортиране на палети. Компактен и маневрен, EME 114 има късо шаси (450 милиметра) и тясно тяло (710 милиметра), което му позволява да работи дори в много ограничени пространства.Електрическа палетна количка.

Оборудване на палетна количка

Палетната количка е оборудвана с две гел батерии 63 Ah / 12 V, които не се нуждаят от поддръжка. Има и индикатор за изтощена батерия, вградено зарядно устройство от 230 V и брояч на час. Симетричната дръжка за управление на количката ви позволява да работите еднакво добре както с дясната, така и с лявата ръка. За безопасна работа в затворени пространства този модел има бутон за бавно движение и допълнителни поддържащи ролки за максимална стабилност. Въпреки компактните си размери, този модел има множество удобни отделения за съхранение на аксесоари. EME 114 се предлага в две допълнителни ширини (520/650 mm) и дължини (1000/1150 mm) вилици.

Електрически склад за камиони Yale

В по-повдигащ клас ще бъде уместно да обърнем внимание на електрическия палетен количка Yale MP20X. Те са хит сред складовото оборудване на този световно известен производител. Този модел има сгъваема платформа за оператора и е проектиран за товароподемност до 2000 килограма. Възможна е и версия с фиксирана операторска платформа със защитен предпазител. Електрическият палетен количка със собствено тегло от 950 килограма е способен да транспортира стоки както на палети, така и в контейнери на големи разстояния. В този случай MP20X може да работи едновременно с две палети, развивайки скорост до 10 километра в час.