Европейски полуремаркета

европейски полуремаркета

Европейски полуремаркета

Пред нас е снимка на камион трактор Peterbilt с 4-осно полуремарке, направен в съответствие с всички правила на северноамериканския пазар. Тоест тук имаме автомобилен влак, който изобщо не се вписва в европейските стандарти. Включва дълъг камион с 1,5-метрова спалня, а с него и 16,2-метрово полуремарке. Но най-важното е, че тези кадри не са заснети в Америка, а в Европа. Как се случи това и защо го направиха? Като начало канадските животновъди от Conestoga Meat искаха да подобрят своята транспортна ефективност. Нито в Канада, нито в САЩ обаче успяха да намерят подходящо ремарке. По някакъв начин очите им се насочиха към Европа и по-специално към Berdex Bodywork And Commercial Company BV в Холандия. Тази компания е специализирана в производството на подвижен състав за превоз на добитък. В резултат Berdex направи проект за полуремарке, който успя да отговори напълно на всички изисквания на канадския клиент. Ето как кратко звучи историята за появата на необичайни фотографии.

Европейски полуремаркета

Откъде дойде американецът Петербилт? Факт е, че тази кола е с холандска регистрация и не се използва за превоз на стоки. Собственикът на камион е типичен ентусиаст, който с капака си участва в различни събирания за хоби, фестивали за камиони и фотосесии. И точно това беше направено: камионът беше поканен да позира с новото ремарке Berdex. Въпреки че полуремаркето е произведено в Европа, автомобилът все още е оборудван с агрегати и части от Северна Америка. Тук говорим за оси, осветление и спирачни системи. Това е необходимо, за да може последващата регистрация на полуремаркето да не създава проблеми на собственика му, както и поради резервни части, които са лесни за закупуване в Канада. Това триетажно ремарке е проектирано да превозва 260 възрастни прасета, по 130 кг всяко. Натоварването на SSU ще достигне 14 тона. След това имаме 8,5-тонна повдигаща ос на единични колела 385/65 R22.5 и тройна 25,5-тонна SAF талига с 11R22.5 фронтови гуми на всяка ос.

Европейски полуремаркета

Автомобилът е дълъг 16,2 м, широк 2,6 м и висок 4,15 м. Всички тези размери напълно отговарят на правилата за движение на канадската провинция Онтарио. Както вече споменахме, полуремаркето е оборудвано с три палуби, две от които са със сгъваеми подове. Този умен дизайн позволява на прасетата да се качват горе и след пристигането да слизат долу. В резултат на това ремаркето може да бъде разтоварено много бързо, за около 8 минути. Вътре в ремаркето са монтирани контролни сензори, които са част от системата за принудителна вентилация. Водачът, намиращ се в кабината, може да наблюдава микроклимата във всеки етаж и при необходимост да регулира температурата там. Conestoga Meat също остана доволен от дизайна на полуремаркето Berdex, което позволява бързо почистване на автомобила. За това покривът на ремаркето беше повдигнат. Неговото отваряне позволява на водача лесно да влезе в полуремаркето и бързо да почисти целия интериор след разтоварване на животните.