драскотини по каросерията

Драскотини по каросерията

Почти всеки собственик на автомобил иска да види колата си не само всеобхватна, но и много красива. Но това не винаги е възможно с нашите пътища. Понякога не само изобилието от мръсотия по каросерията ви притеснява, но и наличието на множество драскотини. Те не само развалят външния вид на, но и застрашават основата му. Вода, сол, пясък, химикали, използвани от пътните работници за третиране на улици, могат да попаднат. Всичко това започва да корозира първо боята, след това грунда, а след това и голия метал. В резултат – здравей, корозия. Драскотини по каросерията. Следователно за вас е не само естетически, но и практически важно да научите как да се отървете от драскотини по каросерията на автомобила. На първо място, каросерията на автомобила трябва да се инспектира по-често, за да се намерят свежи драскотини и да се изравнят възможно най-скоро. В различни ситуации подходът за премахване на драскотини може да се комбинира.

Драскотини по каросерията

Откъде идват драскотините по каросерията на автомобила? Има много причини. Прах, пясък, камъчета по пътя – те „удрят“ върху лаковото покритие и го надраскват, оставяйки чипове. Драскотини също оставят храсти, за чиито клони се докосвате в гората или в някоя тясна уличка. Също така случайни минувачи със своите чанти или хулигани могат да закачат колата ви – това е умишлено. Птица с остри нокти също може да надраска каросерията, котките. Неправилно измиване. Настоятелно не препоръчваме измиването на автомобила с гъби, мръсни парцали и обикновена вода. Не забравяйте да използвате автомобилни шампоани, те предотвратяват абразивния ефект, когато прекарате парцала по тялото. Между другото, трябва да се използват само специални парцали, а професионалната автомивка е още по-добра. Така че драскотините могат да бъдат с различни размери, форми и дълбочини. Незначителните драскотини изискват просто полиране за ремонт.

Полиране на каросерията

В днешно време много често се извършва полиране на каросерията с течно стъкло. Това е доста траен и печеливш начин. Композицията издържа много дълго време, осигурявайки визуален огледален ефект. Можете дори успешно да погледнете в тъмна кола. Полиращите смеси се нанасят върху абсолютно чиста и обезмаслена метална повърхност. Лакът ще запълни всички драскотини. От това колата ще стане по-красива и вероятността от корозия значително ще намалее. раскотини по каросерията. Ако драскотината е достатъчно дълбока, тогава първо трябва да я нарисувате със специален молив или с малък инструмент за ремонт под формата на бутилка боя и четка. Основното е да изберете боята точно в цвета на автомобила. Драскотини по каросерията. Когато боята е суха, трябва да нанесете лак и да полирате тялото по горния начин. Случва се така, че драскотините са малки, но много много.

Абразивно полиране с полираща паста

По автомобила често се образуват обширни ожулвания. Тук е по-предпочитано абразивното полиране с полираща паста, както и специален инструмент с приспособления за полиране. Вярно е, че често такива процедури не могат да се извършват. Всъщност в този случай се отстранява тънък слой боя. След процедурата, която трябва да се извърши изключително в професионална служба, трябва първо да покриете тялото с лак, а след това с течно стъкло или восък. Автомобилът, който вече е в експлоатация, изисква специален подход, така че полирането е най-добре да се извършва в специализиран автоселвиз. Цената на реставрационното полиране е почти еднаква навсякъде. На първо място, специалистите извършват възстановителни работи, чиято цена ще зависи от превозното средство. Тогава вече се извършва защитното полиране на автомобила. Освен това специалистите от сервиза ще извършват детайли на автомобила, защитно полиране, полиране на фарове и други работи по грижа за каросерията на вашия автомобил.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com