добавка за двигател

Добавка за двигател

При смяна на маслото не е необходимо двигателят да се промива, ако подмяната се извършва с масло, идентично на използваното преди. Производителите на качествени масла към тях добавят различни добавки, които подобряват свойствата и изпълняват допълнителни задачи по отношение на частите на двигателя. По-специално маслата съдържат добавки, които почистват двигателя, които също изпълняват функцията за промиване. Добавка за двигател. Когато използвате тези продукти, след като ги източите, частите на двигателя блестят, сякаш са от магазин. Но въпреки това е необходимо да се промие двигателят при смяна на маслото при следните обстоятелства. Закупили сте нова кола и нямате представа какъв вид течност има в двигателя. Променяте марката и индекса на вискозитет на смазката. Ако подозирате, че в системата е влязло антифриз, гориво или масло с лошо качество или неподходящо за двигателя. Ако в процеса на ремонт на двигателя главата на цилиндъра е била отворена.

Добавка за двигател

Трябва ли да използвам течности за промиване? Съвременната индустрия, която се бори за задължителното промиване на двигателя по време на смяна на маслото, произвежда отделни промивни течности. Същите тези производители препоръчват пускането на продуктите им през двигателя след източване на старото масло и преди зареждане на новото. Друг вид измивания – така наречените петминутни измивания се добавят към изцеденото масло. Търговците на тези много промиващи течности дават десетки аргументи в полза на тяхното използване, но дали двигателите наистина се нуждаят от тях? Не забравяйте, че моторното масло, било то минерално или синтетично, е смес от сложни химикали. Освен това има различни добавки. Зачервяването също е смес от химикали, но различни. Нямате представа за състава на тези и други течности. Не знаете как маслото и промивната течност ще реагират помежду си, какво ще доведе и как тази смес ще повлияе на двигателя. Заслужава ли си риска? Но най-важното е, че всички тези измивания, независимо дали ви харесва или не, влияят върху вискозитета на смазката и качеството на добавките.

Петминутно промиване

При източване на моторно масло в системата се задържат около 10%. Ако напълните промивна течност за промиване, тогава тя остава в корпуса на двигателя и ще се смеси с новото масло. Тоест, към 10 процента от фабричните добавки се добавят още 10 процента, не е ясно какво. Което, когато се смеси с маслени добавки, променя химическия си състав и съответно вискозитета и други свойства. И къде е гаранцията, че в резултат на всички химични реакции няма да има „натъртване“ на двигателя. Който първо корозира пръстените, а след това не поема металните части? Възможно е страховете в повечето случаи да са напразни, но във всеки случай маслото вече няма да работи по предназначение на производителя. Какво друго е вредно за петминутното промиване, което се излива в двигателя преди смяна на маслото? Добавка за двигател. Те не изпълняват прякото си предназначение – не са в състояние да разтворят и отмият натрупаната мръсотия. Отлаганията могат да запушат маслените канали, предотвратявайки протичането на масло към частите на двигателя. И това ще доведе до мазен глад на двигателя с вътрешно горене, който, работещ на сухо, бързо ще се провали.

Най-добрият начин за промиване на двигателя

Най-добрият начин за промиване на двигателя при смяна на маслото. Първо загрейте двигателя и чак след това източете отработеното масло. Не бързайте, дайте на течността време да се отцеди възможно най-много. Ако е възможно, ако машината е качена на крик, наклонете я, тогава повече отпадъчна течност ще изтече от системата. Сменете масления филтър и напълнете отново с прясно масло. В продължение на два дни използвайте машината, поддържайки режим на скорост. Сменете маслото и филтрирайте отново на третия ден. Допълнителна подмяна се препоръчва да се извърши 2 пъти по-рано от обикновено. Тоест, винаги изпълнявате замяна след 10 000 км пробег, а този път го правите след 5 хиляди. Важно смяната на маслото със стар филтър няма никакъв смисъл. Тъй като всички отлагания на въглерод, цялата мръсотия са се събрали върху филтъра и при експлоатация на автомобил със стар филтър нещо неизбежно ще изпадне от него в новия масло. И ще загуби своята чистота. Затова при смяна на маслото незабавно сменете филтъра. След като изпълните всички тези процедури, можете да бъдете сигурни, че двигателят ви е чист.

Икономичен начин за промиване на двигателя

Само не забравяйте колко ще струва ремонт на неуспешен двигател с вътрешно горене или дори подмяна на двигател. Освен това трябва да се има предвид, че тази процедура трябва да се направи веднъж, а след това, когато използвате същото масло, да го смените навреме, измиването вече не е необходимо. Икономичен начин за промиване на двигателя при смяна на маслото. Методът е мръсен, изисква задълбочена подготовка, но по-бърз и по-евтин от предишния. Първо източете използваната смазка и отстранете замърсения филтър. Бавно започнете да наливате нов продукт със свален филтър и отворена маслена запушалка. Наблюдавайте каква течност изтича. Първо ще се излеят мръсни остатъци от старото масло. Веднага щом се появи чисто масло от процепа, където е монтиран филтърът, трябва да затворите този отвор с нещо. Продължавайте да изливате, докато под изтичащия отвор излезе бистра течност. Веднага щом се появи чисто масло отдолу, инсталирайте нов филтър на негово място и затегнете дренажната запушалка на картера. Сега можете да наливате ново масло както обикновено.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com