диагностика на двигателя

Диагностика на двигателя

Някога, за да се идентифицират проблеми с автомобил, беше необходимо да се разглоби превозното средство. Сега всичко е много по-просто – дори такава сложна процедура като диагностика на двигателя може да се извърши CIP. За това се използват компютри и допълнително оборудване. Диагностика на двигателя. Какво е включено в процедурата за компютърна диагностика. Някои от проблемите с двигателя могат да бъдат определени дори на ухо, въпреки че за това трябва да имате известен опит в работата с кола. Акустичният метод обаче не позволява откриване на неизправности в електронните системи. Компютърната диагностика помага да се идентифицират неизправности при стартера, алтернатора, намотките, проводниците, свещите и много други. В процеса всички сензори се проверяват, настройките на услугата се актуализират. Една от най-важните процедури е четенето и нулирането на кодовете за грешки в електронния блок за управление.

Автомобилна диагностика

Този метод е разработен сравнително наскоро, но благодарение на него дори фини дефекти могат да бъдат премахнати. Статистиката показва, че половината от проблемите с двигателя са причинени не от хардуерни неизправности, а от дефекти в системата за управление. Диагностика на двигателя. Най-простият вариант, по време на който скенерите са свързани към контролния блок, които изучават основните показатели и намират отклонения от нормата. Необходимостта от него възниква, когато става въпрос за най-новите автомобили, при които електронният блок за управление, в случай на неизправност, преминава в режим на ограничена управляемост. В този случай сензорите са настроени на постоянна стойност и стандартното изследване не дава нищо. За да се отстрани проблемът, е необходимо да се анализира състоянието на всички електронни компоненти. Устройства за откриване на счупвания.

Диагностични продукти

С помощта на това устройство се измерва големината на постояннотоковото и променливото напрежение, съпротивлението, температурата, скоростта на двигателя, състоянието на транзисторите и диодите и много други. Има подобрени модели, с които можете да фиксирате получената стойност, за да опростите ремонта. Мултиметърът е един от най-често срещаните диагностични продукти. Манометър. Това устройство помага да се измери нивото на налягане на газ и течност. За да се получи най-точен резултат, се използва електронен уред за измерване на налягането, което значително опростява процеса. Благодарение на съвместимостта си с множество адаптери, тази техника може да се използва с всяка кола. Мототестър. Един от най-сложните диагностични инструменти. Съвременните модели отчитат импулси с висока чистота в запалителната система.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com