двигателят през зимата

Двигателят през зимата

Сред проблемите, които възникват по време на експлоатацията на автомобил, има и така наречените „сезонни“. Например, всеки автомобилен ентусиаст поне веднъж се е сблъсквал със ситуация, при която колата не стартира дори след кратко зимно празен ход. Двигателят през зимата. Какво трябва да се направи в този случай, състоянието на кои компоненти на превозното средство трябва да обърнете внимание, за да избегнете неоправдани рискове в бъдеще. Ключовите моменти, спазването на които ще помогне да се избегне появата на различни неприятности и трудности. Подготвителна работа. Преди да стартирате автомобила за първи път след кратък застой в студено време, трябва да се извърши серия от проверки. Всеки технически компетентен специалист ще ви насочи към задължението да извършвате тези, като цяло, прости операции. С други думи, преди стартиране на двигателя е необходимо, ако е възможно, да се провери нивото и състоянието на всички технически течности. Моторно масло, спирачна течност, течност за сервоуправление, трансмисионно масло, антифриз.

Двигателят през зимата

Избор на масла. Според нашия експерт, на този компонент на подготовката на двигателя за стартиране трябва да се обърне повишено внимание от собственика на автомобила. И на първо място, той препоръчва да се провери класът на използваното моторно масло, а именно неговите свойства при ниски температури. Класът на вискозитет на моторното масло се записва като XW-YY, където YY показва високотемпературните свойства на маслото. А X показва свойствата на маслата при ниски температури приблизително SAE 5W-30, SAE 10W-40, SAE 0W-30. Характеристиките на въртене и изпомпване съответно CCS и MRV са отговорни за присвояването на зимния клас на маслото. Колкото по-ниска е температурата на околната среда, толкова по-ниска трябва да е цифрата след буквите SAE. Нулевите масла осигуряват лесно завъртане и надеждно стартиране на двигателя при най-ниските температури.

Пълен резервоар

Очевидно няма да е излишно да споменем „пълния резервоар“, тоест всички течности трябва да се напълнят напълно преди стартиране. Намаляването на нивото или празен резервоар ще доведе до неизправност под формата на течащи тръби, уплътнения и др. Което ще доведе до негативни последици при експлоатацията на автомобила. Работещите спирачки са гаранция за безопасност. Двигателят през зимата. Спирачните дискове и накладки трябва да бъдат в изправност. Затова основното правило за вас, когато стартирате колата, особено след дълъг период на празен ход, трябва да бъде да извършите щателна проверка. Дали всичко в спирачните системи е нормално и функционира ли както преди. Това е важно както за безопасността на пътниците, така и за безопасността на самото превозно средство. Например, по време на дългосрочно паркиране, в зависимост от метеорологичните условия, спирачните дискове могат да станат ръждясали. Ето защо, преди да влезете в натоварена магистрала, се препоръчва да шофирате на кратко разстояние в тестов режим. След това да вземете да намалите скоростта. Първо, това ще ви позволи да почистите спирачните дискове от ръжда и заледяване, и второ, да се уверите, че те не са износени, а просто замръзнали.

Пълен резервоар

Във връзка с последното нека отбележим, че студовете са различни. Двигателят през зимата. Например замръзването е много силно и не можете да стартирате двигателя след щателна проверка на всички части и компоненти на автомобила. Но трябва да отидете, а смяната на автомобил за градски транспорт не е във вашия навик. В такава критична за вас ситуация най-доброто решение, а това не е препоръка и дори не съвет би било да се свържете с най-близкия автомобилен сервиз. Услугата с пълен набор от услуги ще изпрати специалисти, които много бързо ще „затоплят“ колата и ще запалят двигателя.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com