гуми за камиони

Гуми за камиони

Често при избора на гуми за камиони мениджърите по закупуване в предприятията се ръководят не от качествените характеристики на гумата експлоатационен живот. Технически характеристики, горивна ефективност, съпротивление при търкаляне, а от специални условия. Но в компании със среден и малък размер, където решението за избора на гуми за техния автопарк се взема от самия собственик или негов упълномощен представител. Те правят предимно избор в полза на съотношението цена-качество. А не в полза на личните облаги. И все пак, кой фактор става ключов при покупката цена или качество. Експертите са склонни да вярват. Че цената е определящият фактор при избора на продукт в Русия и ОНД. Но за собствениците на внесени търговски превозни средства.

Гуми за камиони

Чийто брой нараства след кризата, качеството на продукта започва да играе все по-важна роля. С нарастващите изисквания към качеството на гумите. Напълно разумно е да очакваме от руския потребител нарастване на интереса и към нивото и качеството на услугата. Ако собствениците на автомобили КАМАЗ например могат да си позволят да спестят както от гуми. Така и от обслужване, то за собствениците на марки като MAN, Volvo, Renault и други. На преден план излиза висококачествен продукт и ниво на обслужване. Една от основните тенденции в сегмента на гумите за камиони на руския пазар днес е появата и постепенното увеличаване на дела на потребителите. Желаещи да инвестират в закупуване на качествен продукт и качествена услуга. Делът на такива клиенти, макар и не толкова бърз колкото бихме искали. Нараства и те представляват огромен потенциал по отношение на търсенето на чуждестранни производители на гуми за камиони.

Информация

Възниква естествен въпрос откъде потребителят получава правдивата информация за гумите. Според нас на пазара все още няма достатъчно независими информационни ресурси, на които да се разчита при избора на гума за камион. Като цяло крайните потребители използват уста на уста, когато избират гуми за своите камиони. Сега руските клиенти са силно ориентирани към цените, за тях основното е ниската цена. Професионалистите избират гуми по различен начин, мислят за бъдещето. Собственикът на автомобилен парк или обикновен шофьор започва да брои разхода на гориво, пробега на гумите, безопасността по време на превоз на товари, спестяванията при ремонтни дейности. При такива изчисления се оказва, че скъпите гуми са по-изгодни от евтините. Много често собствениците на търговски превозни средства са склонни да се фокусират върху продукта, използван в оригиналното оборудване. Информираността за марката като цяло има силно вторично влияние и едва тогава потребителят започва да взема предвид фактора на целенасочена употреба на гуми, въз основа на съществуващите условия и възможности.

Бизнесът

Също така, поради спада на платежоспособността на клиентите, както бе споменато по-горе, по време на кризата китайските и беларуските марки укрепиха своите позиции на пазара. Според експерти обаче бизнесът им е случаен и не е фокусиран върху дългосрочно сътрудничество. Поради което с подобряването на икономическата ситуация тези производители на гуми вероятно ще изчезнат на заден план. В идеалния случай те трябва да бъдат заменени от първокласни марки. Но този процес трябва да продължи паралелно с преструктурирането на стереотипите на мисленето на клиентите, когато купувачите започнат да мислят по отношение на бъдещите ползи, те ще изчислят по-внимателно възможните икономии на гориво и ремонти, ще придават по-голямо значение на безопасността на товара и водача и ще може да обърне повече внимание на въпросите за комфорта.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com