Грижа за автомобила

Препоръки за млади водачи

Младите водачи стават пълноценни шофьори всеки ден. Грижа за автомобила при младите водачи и при закупуването на лични превозни средства е спешна задача за начинаещи. „Опитни“ дават редица практически съвети за поддръжка на автомобила. Не бързайте! Въпреки привидната обща черта, това е първият завет. Когато нещо не е ясно, по-добре е да прегледате всички източници и едва след това да вземете решение по този или онзи повод. За щастие в интернет има много информация. Използвайте самообслужващата се автомивка. Отначало малко необичайно, но помага да научите подробно своя автомобил. Учи ви да бъдете внимателни с опасните машини. Освен това спестява пари и време.

Грижа за автомобила

Абонирайте се за реномирани тематични списания за ремонт, шофиране и спорт. Кореспондентската комуникация с експерти винаги ви потапя в правилната среда, дава ви полезни знания. Най-лесният начин е да използвате онлайн абонамента за една или друга публикация. Присъединете се към определен бранд / модел клуб. Обикновено във всеки град има такива конференции. Плюсовете са безброй: редовни срещи, съвместни пътувания и покупки на резервни части. Всичко помага в началото да се присъедини към „сектата“ на автомобилистите. Ако превозното средство е ново, трябва да запазите фабричното ръководство, сервизната книга и втория ключ. Такъв комплект ще помогне да се продаде по-скъпо автомобила на вторичния пазар. И ръководството за потребителя ще ви информира точно за времето на необходимата поддръжка.

Оборудване на колата

Грижа за автомобила. Опитайте се да намерите място за съхранение на вашият автомобил. Ако не е възможно да купите гараж, наемете го или използвайте платен паркинг. Проблемът с уличния вандализъм е особено актуален за жителите на големите градове. Вземете органайзер в багажното отделение. Не забравяйте да го оборудвате с аптечка, инструмент, знак за аварийно спиране, отразяваща жилетка и пожарогасител. Последният елемент е важен, тъй като окабеляването под капака може да мига мигновено и колата изгаря за секунди. След получаване на желаната шофьорска книжка, потребителят често е в еуфория.

Придържане към правилата за движение

Пресилената сигурност понякога причинява значителни вреди. Винаги трябва да се придържате към правилата за движение и да практикувате шофиране, без да пестите гориво. Изберете надежден доставчик на резервни части, всеки има свой собствен, някои предпочитат да поръчват всичко директно от чужбина, някои използват интернет или автоморги. Проверявайте от къде взимате авточастите за своя автомобил. Следвайки прости правила, лесно е да започнете да шофирате с удоволствие.

Обслужване на автомобила

Моторното масло е в челните редици на работата на двигателя. Осигурява охлаждане и смазване на триещите се части. Ето защо е важно да се следи нивото му. Можете да проверите със сонда близо до „главата“ на блока. При скъпите чужди автомобили, вместо дълго устройство, може да има индикатор на таблото. Охлаждаща течност или антифриз (по-рядко антифриз) също се нуждае от постоянно наблюдение. Разширителният резервоар с тази „каша“ обикновено е най-големият под капака. Ако системата тече или е запушена, свържете се със сервиз, където тя ще се промие под налягане. В много страни полицията глобява за недопълване на „шайбата“ за стъкло и фарове. Съвсем логично е, защото такава смес осигурява добра видимост. Контейнерът винаги трябва да съдържа подходящата течност.