гориво за камиони

Гориво за камиони

Разходът на гориво за камиони е един от най-важните въпроси, които продавачите на специално оборудване често задават. Гориво за камиони. Това се дължи на факта, че товарачът се поставя в баланса, горивото се отписва съгласно стандартите и цената на стоките и извършената работа се изчислява, като се вземат предвид горивата и смазочните материали. Разбира се, много по-трудно е да се определи разхода на гориво на челен товарач, отколкото същата операция за конвенционален автомобил, тъй като не е определен ясен процент на разход на гориво за мотокар с пробег от 100 км. По правило производителите посочват разхода на гориво на мотокар по този начин грам единица мощност, поради което се получава много силно натрупване на числа, само объркващо купувача и в тази статия ще анализираме защо това се случва и как да изчислим разхода на гориво, като използваме примера на модела SEM 650B.

Гориво за камиони

Специфичният разход на гориво, за разлика от мощността, не е посочен в техническите спецификации. Гориво за камиони. Конкретната крива на разхода на гориво може да варира значително в зависимост от типа на двигателя на камиона и продавачът е отговорен да знае тази цифра за вашия модел. Продавачът получава данни за специфичния разход на гориво от производителя. Чиято фабрика тества работата на двигателя на модела в различни режими. Един от най-важните показатели в тази формула е процентът на натоварване на оборудването по време на работа. Този процент показва двигателя на товарача. Работещ при най-високите си обороти. Всъщност тази цифра е индивидуална характеристика на определен работен процес.

Реалната ситуация

Като използваме за пример колесния товарач SEM 650B, ще видим как официалните данни за разхода на гориво се различават от реалната ситуация. Първо, нека изчислим разхода на гориво, използвайки горната формула. Двигателят на товарача е с мощност 220 к.с. товарач с товароподемност 5 тона. Гориво за камиони. Мощността на двигателя на този товарач е 162 kW. Времето, за което ще изчислим разхода на гориво, е 1 час, специфичният разход на гориво за тази машина е 220 g kW h, можете да вземете какъвто и да е процент на натоварване и плътността на горивото , както беше споменато по-горе, е константа – 850g l.Този разход на гориво на мотокар може да бъде представен в счетоводния отдел на организацията, а цифрата, получена чрез такива изчисления, ще се счита за официален показател и ще допълни данните за отчитане на разхода на гориво. На практика обаче това не е така.

Технологичният процес

В действителност ще ви трябва значително по-малко гориво. Разбира се, понякога технологичният процес изисква задължителната работа на двигателя при най-високите обороти, но като правило това на практика не се случва при реална работа. Конкретният разход на гориво, обозначен като G във формулата, е почти невъзможно да се провери. Продавачите на техници често не знаят какви тестове се извършват във фабриките, за да получат този показател – те просто получават стойността и я отчитат на купувача. Междувременно фабриките тестват по-близо до екстремни условия, които рядко се срещат в реалния живот, така че производителността може да варира значително.