горещо лято

Горещо лято

Друг аспект на лятната специфика също е свързан с температурата. А именно с налягането в гумата. Горещо лято. Идеално, ако гумата не работи през нощта. А на сутринта проверяваме налягането и го настройваме в съответствие с нашите препоръки. Или трябва да минат поне три часа бездействие след работа тогава налягането също може да се регулира. Налягането на напомпването в гумите зависи от няколко фактора тип превозно средство. Размер на гумите и, разбира се, натоварване на оста. Например за гума с размер 315 70R22.5 препоръчителното налягане може да бъде 8 бара в студено състояние. Но след като измине 3-5 км, температурата в гумата се повишава. По време на движение температурата в гумата може да достигне 80-90 градуса, а налягането в гумата може да се повиши до 10 бара. Това е напълно нормална ситуация и нормално работно налягане. Горещо лято. И в тази ситуация най-важното е да не се намалява налягането до препоръчителната стойност.

Горещо лято

Тъй като в този случай гумата ще се напомпа недостатъчно и това ще доведе до негативни последици по време на работа разходът на гориво ще се увеличи, ефективността на сцеплението ще се влоши, пробегът на гумите ще намалее, но най-важното, това ще повлияе на безопасността. Следователно при горещи условия е напълно нормално налягането в гумите да е по-високо от препоръчаното и ние силно препоръчваме да коригирате налягането върху студена гума. Освен това не забравяйте за ефекта от нагряването от излагане на пряка слънчева светлина. Горещо лято. Когато машината не се използва и е паркирана, едната страна може да е на слънце, а другата на сянка. Горещо лято. Налягането в гумите от горещата страна може да се различава с 0,3 бара и ако се различава в рамките на тази стойност, тогава налягането не може да бъде коригирано. Ако това разпространение е повече от 0,3, тогава е необходима корекция.

налягането

Гумите за камиони през всеки сезон изискват чест контрол на налягането, особено при горещина и измръзване, важно е да не забравяте да правите такива проверки, докато гумите са студени подчертава Иля Калинкин. Разбира се, през лятото налягането може да бъде малко по-високо, отколкото през зимата. При регулиране на налягането в гумите обаче трябва да се помни, че подцененото налягане е не само причината за краткия живот на гумите, но и пряка или непряка причина за повечето откази, поради което то винаги трябва да съответства на препоръчаното, в зависимост от модела и размера.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com