внимание кръстовище

Внимание кръстовище

Изглежда, че е трудно да се кара през кръстовището, без да се нарушават правилата за движение! Само един от многото кръстовища. В действителност обаче безопасното пресичане на кръстовище не се отнася само до спазване на писаните закони. И дори неписаните. Внимание кръстовище. Има някои трикове за извършване на тази привидно проста маневра. Така че, ако сте пристигнали на кръстовище точно в момента, когато червената светлина се е включила на светофара, пред вас няма никой и трябва да завиете наляво или надясно, тогава не бързайте да извършвате такъв изключително често срещана глупост. Въпросът е, че много шофьори с напълно невинни намерения спират не на линията за спиране дори и да не е на очевидна, а малко напред и в същото време завъртат волана по посока на завоя. Освен това, понякога шофьорите дори позиционират колата на кръстовище, така че тя да е в положение, което вече прави маневра.

Внимание кръстовище

Това се причинява, като правило, от желанието на водача да не създава ненужни проблеми на пътя. Или тук играе роля баналното желание да бъдем навреме. Внимание кръстовище. Но в същото време, без да знаят, шофьорите представляват заплаха за себе си лично, като несъмнено облекчават съдбата на другите участници в движението. Факт е, че при такова разположение на автомобила на кръстовище могат да възникнат проблеми. Глупаво е да се изключва, че на пътя винаги сте повече или по-малко изложени на опасност. В случай на преминаване на кръстовище, опасността се увеличава многократно. Нека си представим една много често срещана ситуация. Стоите пред кръстовище на червен светофар. По навик или по филантропски подбуди се придвижихте малко напред и завъртяхте колелата в посоката на желаната посока.

Колелата на вашата кола

Моля, обърнете внимание, че сега разглеждаме случая не само с преминаването на кръстовище, но с промяна в посоката на движение. В насрещната лента има и автомобили, които чакат зелен светофар не по-малко от вас. И в този момент някакъв измръзнал безразсъден шофьор се блъска в колата ви отзад, от които, за съжаление, по-голямата част на пътя. Какво става? Тъй като колелата на вашата кола вече са завъртени в посока на завоя, вие правите този завой. Само вече неконтролируемо. В повечето случаи при такъв удар и такова разположение на автомобила на пътя, пострадалият автомобил излита в насрещната лента и удря колата най-близо до нея директно в челото. И не се надявайте, че пътната полиция ще признае за виновна за всички щети на този безразсъден шофьор. Той ще бъде виновен само за повреда на колата ви. Ако имате невероятен късмет, той ще бъде задължен да компенсира само всички щети, причинени на колата ви.

Щетите на водача

Но вие ще трябва да компенсирате щетите на водача, в чийто автомобил сте се блъснали. Какъв е смисълът? Да, че сте нарушили едно неписано или дори писмено правило, което гласи, че трябва да мислите не само за себе си, но и за още трима участници в движението. Ако имате невероятен късмет, той ще бъде задължен да компенсира само всички щети, причинени на вашата кола. Но вие ще трябва да компенсирате щетите на водача, в чийто автомобил сте се блъснали. Какъв е смисълът? Да, че сте нарушили едно неписано или дори писмено правило, което казва, че трябва да мислите не само за себе си, но и за трима други участници в движението. Ако имате невероятен късмет, той ще бъде задължен да компенсира само всички щети, причинени на колата ви. Но вие ще трябва да компенсирате щетите на водача, в чийто автомобил сте се блъснали.