видове оборудване

Видове оборудване

Товаро-разтоварните операции в автомобилния транспорт често се извършват с помощта на различни товарни машини и механизми. В тази статия ще разгледаме основните от тях. Хамали. Разбира се, товарачите не могат да бъдат наречени товарни механизми, но има ръчен метод за товарене и разтоварване. Предимствата на този метод на товарене и разтоварване са само простотата и наличността. Всеки може да намери хамали – просто помолете приятелите си или платете на някой да помогне за товаренето или разтоварването на нещо. Видове оборудване. Но този процес може да отнеме много дълго време. Следователно в случай на търговски транспорт на стоки е по-добре да се откаже от този метод. В противен случай колата ще стои дълго време под товарене и разтоварване в складовете, а времето е пари. Хидравличната количка се използва за транспортиране на стоки на палети ръчно. Тази количка има хидравличен крик, който повдига и спуска вилките на талигите с помощта на пръти и лостове.

Видове оборудване

Rockles се използват широко в различни складове и супермаркети. Има ръчни палетни колички и самоходни. Прашките са специално устройство, използвано за повдигане на товари. В краищата на линиите има пръстен, скоба или кука. Прашките могат да бъдат въжени, текстилни, верижни. Те се използват при повдигане и преместване на товари с помощта на кранове. Мотокар. Това е специален складов транспорт, предназначен за повдигане, преместване, разтоварване, товарене. Също така за съхранение, подреждане на палети и други стоки с помощта на вилица или други приставки. Те могат да бъдат електрически или дизелови. Мотокарите се използват широко в складовете на предприятия. Челен товарач. Това е специално самоходно специално оборудване, основното работно оборудване на което е кофа, фиксирана в края на повдигащата стрела. Предназначен е за товарене на различни товари, за добив и изкопни работи. Някои модели използват взаимозаменяемо оборудване куки за кранове, стрели, вилици, грайфери за дърва, снегорини, кофи с двойна челюст и др.

Автокран и кулокран

Автокранът се състои от основна кола, електроцентрала, въртяща се платформа и работно оборудване стрела. Основното предимство на мобилните кранове е тяхната висока мобилност, която им позволява да бъдат премествани към различни предмети. Съвременните автокранове са способни да вдигат и преместват товари с тегло 16 тона или повече. Кулокран. Това е въртящ се кран със стрела, прикрепена към върха на вертикално разположена кула. Такъв кран обикновено се използва при изграждането на големи съоръжения и се използва за преместване на различни строителни материали в тези съоръжения. Видове оборудване. Портален кран. Това са мостови кранове, чиито пролети са монтирани на опори, които се движат по релси, монтирани върху бетонни основи. Те приличат на кози, поради което са получили това име. Порталните кранове често се използват в метални дворове за товарене и разтоварване на метал. Бункер. Това са специални контейнери за съхранение на течни и насипни товари. Разтоварването на стоки обикновено се извършва в самосвали чрез специални люкове.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com