видове оборудване

Видове оборудване

Хиляди собственици на автомобили се сблъскват с необходимостта да извършват всяка година монтаж на гуми. Най-голямото натоварване на автомобилните услуги се наблюдава през сезона на прехода от летни гуми към зимни гуми или обратно. Каквото и да беше, комплект оборудване за монтиране на гуми трябва да присъства във всеки автомобилен сервиз. Видове оборудване. От какви отделни възли и устройства се състои този комплекс? Първо, нека решим от какъв вид оборудване се състои модерен комплекс за монтаж на гуми. Видове оборудване. Това оборудване е най-основното при извършване на работи с гуми. Основната му цел е монтаж и демонтаж на колела на леки и товарни автомобили. Сменителите на гуми са разделени в две категории – полуавтоматични и автоматични. В последния се използва пневматично задвижване и следователно, за да работи с него, операторът практически не изисква физическа намеса в процеса на инсталиране и демонтиране.

Видове оборудване

Автоматичните машини ви позволяват да изпълнявате задачи много по-бързо, но те имат по-висока цена и изискват по-честа поддръжка. Видове оборудване. Подобно на предишното оборудване, балансиращите стойки са от особено значение за всеки автомобилен сервиз. Тези единици са предназначени за балансиране на колелата на автомобила. Понастоящем балансиращите щандове се произвеждат в голям асортимент. Има доста евтини опции, оборудвани с ръчно задвижване което означава, че стартирането и спирането на инсталационния двигател се извършва ръчно. По-скъпото оборудване може да бъде напълно автоматично. Такива щандове, като правило, са оборудвани с компютри, които в даден режим са в състояние да проверят балансирането на колелата, давайки подробна информация за тяхното състояние. Това оборудване е необходимо за възстановяване на гуми.

Много начини

Вулканизаторите имат специална скоба, където е поставена камера или гума. Каучукът се нанася върху повредената зона. Вулканизаторът свързва каучука с него, използвайки висока температура и налягане. Нито една сервизна станция за гуми не е немислима без компресор. Това устройство е проектирано да подава въздух под високо налягане. Въздухът може да се използва по много начини. Пневматичните инструменти включително пневматични ключове и крикове работят от него. Решетките на радиатора и другите елементи на автомобила също се обработват със сгъстен въздух, за да се почистят от мръсотия. Ударните ключове, както подсказва името, се използват с цел монтиране и демонтиране на автомобилни колела. Крикове се използват за повдигане на каросерията на автомобила също с цел инсталиране или премахване на колела. на всички проблеми, свързани с вашия автомобил!

Сайта е изработен от | Seo-visia.com