видео регистратор

Видео регистратор

Не е тайна, че България е на второ място в света по брой пътнотранспортни произшествия, на второ място след пренаселения Китай. Всяка година по нашите пътища се убива цял град – около 40 хиляди души. Като се има предвид факта, че много инциденти са фалшиви и че специални банди действат по пътищата, водачът е в много неблагоприятно положение. Как можете да се защитите и да докажете невинността си в случай на несправедливо обвинение? Изход има – инсталирайте автомобилен видео регистратор в колата си. Видеорекордерът от английския DVR или Digital Video Recorder е устройство. Което е проектирано да записва, съхранява и също така възпроизвежда видео и аудио сигнали, ако има микрофон. Обикновено цифровите видео регистратори се използват в стационарни и мобилни системи за видео наблюдение.

Видео регистратор

Автомобилният видео регистратор е компактно устройство, оборудвано с една или повече камери, които записват, което е от голяма стойност. Ако трябва да докажете своята невинност в съда. Това е един вид черна кутия за автомобил, непрекъснато записваща пътната обстановка, в която колата ви играе основна роля. Така че, ако имате нужда от безпристрастен свидетел и не искате да носите своя съсед паразит, тогава DVR за кола ще бъде много полезен. Автоматично възниква въпросът – имате ли право да отстранявате служители на КАТ, които често обвиняват шофьорите несправедливо или предубедено? Точно това правят многобройни шофьори, които използват мобилния дизайн на видео регистратора, за да запишат, ако е необходимо, незаконните действия на служителите на реда. Отговорът на този въпрос ще намерите в заповедта на Министерството на вътрешните работи No 185 , в която ясно се казва, че полицейските служители нямат право да пречат на гражданите да правят аудио или видео записи.

Аналитичната група

Тоест имате пълното право да насочите обектива на камерата си към служител на реда, когато той е на служба. Има два основни типа автомобилни видео регистратори – самостоятелни и многоканални. В случая на първия в устройството са инсталирани една или повече видеокамери, сензори и карта с памет. Основното предимство на такива устройства е ниската им цена и възможността за бърз монтаж. Именно тези предимства направиха този вид видеорегистратори най-популярни в България – според аналитичната група SmartMarketing през 2011 г. са продадени около 250 хиляди бройки. Многоканалните видео регистратори са отделен блок, към който са свързани отделни сензори и камери, чийто брой варира от 2 до 4. Такива джаджи струват много и за тяхното инсталиране трябва да бъдат ангажирани специалисти. Техническите спецификации ще ни помогнат да разберем кой регистратор да изберем в конкретен случай. И на първо място, трябва да обърнете внимание на резолюцията устройства.