Бъги 4X4

Бъги 4X4 за офроуд

Само 30 копия на Laffite G-Tec X-Road ще бъдат произведени от американска компания. Бъги 4X4. Външно този супер автомобил прилича на багии, които се втурват по пясъците и офроуда на Рали Дакар. Приемането на поръчки за модела X-Road е отворено. Ако имате 465 000 лева за версията LS3 V8 6.2 или поне 545 000 лева за електрическата версия, Welkam. Оказва се, че основната версия на X-Road струва два пъти повече от кросоувъра Lamborghini Urus. Впечатляващо нали. Това бъги е уникално, това е първата в света офроуд суперавтомобил с разрешение за нормални магистрали. Ако външният вид на това лудо двуместно чудовище със задно предаване ви се е сторило познато, не се учудвайте, тя принадлежеше на американската компания, която престана да съществува през 2018 година.

Бъги 4X4 за офроуд

Служителите се разпръснаха във всички посоки, една от тях – оперативният директор Бруно Лафит със съпругата си Летиция отвори компанията Laffite Supercars в България, която продължава да подобрява България ,получил новото име Laffite X-Road. Между другото, Бруно Лафит е племенник на многократния шампион от Формула 1 Жак Лафит. X-Road беше подпомогнат от компанията G-TEC на видния състезателен инженер Филип Гаутерон, който построи шасито и екипа на Virage Group, който тества прототипа в продължение на няколко години.

Бъги 4X4 за офроуд

Спецификации Laffite X-Road
В основата на бъгито Laffite X-Road е хром-молибденовата G-TEC рамка. Външните панели са изработени от композитни материали. Общото тегло на SUV е само 1300 килограма. На X-Road е инсталиран само Jem V8 6.2 LS3 с мощност от 476 до 730 конски сили с допълнителен компресор. Все още няма такива „интимни“ подробности за електрическата версия. Петстепенна последователна скоростна кутия или шестстепенна автоматична скоростна кутия с лостове за превключване по ваш избор. Ходовете на окачването достигат 17 инча или 432 милиметра. Максималната скорост на бъгито 4X4 е 230 километра в час. Първите клиенти, които направят предварителна поръчка, ще получат автомобилите си по-късно тази година. Още информация за спортни автомобили може да намерите в сайта на https://www.putnapomosht-avtoserviz.com.