Боядисване на автомобил

1 min read
боядисване на автомобил

Боядисване на автомобил

Основни принципи на правилното боядисване на автомолира. Боядисването на автомобили на теория е процедура, изпълнявана в съответствие с една инструкция. Някои експерти обаче не споделят тази гледна точка, твърдят, че е допустим изключително индивидуален избор на метода за всяко превозно средство поотделно. Фирмите ще ви кажат колко струва боядисването на автомобил и тази статия ще ви помогне да разберете основните принципи и технологии. Правилно рисуване – какво крие този термин? Фактът за съответствие с технологията може да се определи по следните критерии. Без петна. Няма шагрейн или е слабо изразен. Най-точното попадение на сянка. Спомагателните декоративни добавки например прах, който осигурява характерен метален блясък се разпределят възможно най-равномерно по повърхността. Нюансите, характеристиките на гланц на всички елементи са еднакви помежду си. Изброените показатели са в основата. Боядисване на автомобил. Точният списък зависи от конкретния клас боя.

Боядисване на автомобил

Пръскачка или пистолет за пръскане? При боядисване е допустимо използването на различни технически средства. Максимално качество може да се постигне с помощта на пистолет за пръскане, свързан към мощен компресор. Обаче спрейовете не трябва да се отписват. Има достатъчно налягане за работа с компактни части, било то джанти, огледала, аеродинамичен комплект за тяло. Експертите съветват да се фокусирате върху материали от известни марки. Като в този случай боята ще бъде максимално устойчива на атмосферния стрес. Не можете да кажете същото за евтините емайли, само след няколко месеца ще се появят първите дефекти. Подготовка. Всеки специалист ще каже, че компетентната подготовка на основата е ключът към красотата и издръжливостта на декоративното покритие. Не е разрешено рисуване върху гол метал. Първият слой е грунд, поради което малките неравности се изглаждат, нивото на адхезия на завършващия слой към основата се увеличава.

Подготовка за боядисване

За да се фиксира здраво почвата, повърхността първо трябва да се почисти от всички замърсители, главно мастни. Най-добре е да използвате специализирани продукти, които ефективно премахват следите от силикон. Те са не само силни разтворители, но също така предотвратяват образуването на филма на повърхността. Преди да нанесете грунда, избършете повърхността със салфетка, която премахва най-малкия мъх и петна, които възпрепятстват нормалното сцепление на грунда. Зацапвания – как да се справим с тях? Автомобилната боя се предлага под формата на течност, която може да бъде доста вискозна или много течна. Като правило, ако следвате пропорциите на разреждане, посочени от производителя, няма да има проблеми с потока, няма да се появят петна. Те няма да се появят, дори ако съставът се нанася чрез метода на пръскане. С опит идва усещането за разстояние, разбирането за това колко разстояние трябва да поддържате между повърхността и пистолета за пръскане. Боядисване на автомобил. Ясно е, че е възможно да се намали вероятността от образуване на петна, ако боята се напръска от най-отдалеченото разстояние.

Как да се справим с шагрейн

Взема се предвид и скоростта на движение. Дори второто забавяне допринася за образуването на теч. Пистолетът се движи уверено, с леко припокриване на предишната лента. Ако боята тече дори в този случай, вероятно е необходимо да се намали консумацията. Как да се справим с шагрейн? Шагрейнът е зърнеста текстура, която се появява след пръскане с боя. Дефектът се нарича още „портокалова кора“. Полирането след нанасяне не е най-добрият вариант, тъй като боята не е просто декоративен слой, но и защитен слой. За да предотвратите образуването на шагрейн, трябва правилно да регулирате спрея, настройките трябва да изключват образуването на прекалено големи капки, които нямат време за разпространение.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com