безопасност на децата

Безопасност на децата

Статистиката показва, че много деца загиват при пътни инциденти не под колелата на автомобили, а на седалката на автомобил като пътник. Безопасност на децата. И това е резултат от пренебрегването на основните правила за безопасност, за които трябва да се грижат безгрижните възрастни. Спомняте ли си кога за последно видяхте дете в кола, което да беше закопчано според всички правила? Сигурни сме, че често виждате деца, които, намирайки се в колата, са оставени на себе си. Според Правилата за движение по пътищата, които са в сила в България, дете под 12 години трябва да се закопчава с предпазни колани като се използват специални ограничители. Съответстващи на теглото и ръста на детето, или други средства. Които позволяват детето да бъде закопчано използвайки предпазни колани. Много е трудно веднага да се разбере какво се разбира под други средства.

Безопасност на децата

Но нека забравим за правилата за движение и просто да се погрижим за безопасността на нашите деца, въз основа на съвсем други съображения – нашата любов и грижа за подрастващото поколение. Много родители, които не са запознати с правилата за транспортиране на деца в превозни средства. Закрепват потомството си със стандартни предпазни колани и това е неприемливо. Безопасност на децата. Освен това е много, много опасно. Работата е там, че коланът в този случай обхваща бедрото и врата на детето. Сравнително, вие просто се опитвате да обуете малкото си дете в сандали с размер 45. Възрастните често слагат деца на ръце, като са уверени, че нищо не заплашва бебето по този начин. Съществува обаче правило, от което не може да има изключения: детето трябва да е с колани, както всъщност всички, които са в купето на движеща се кола.

Правилната функция

Винаги трябва да помните, че при сблъсък, дори при скорост от 50 км / ч, инерцията увеличава телесното тегло десетократно и детето може просто да бъде смачкано от теглото на човека в ръцете му. Ето защо заключаваме, че единственият начин да се гарантира безопасността на дете в автомобил е използването на специални ограничители. Нека наречем първия тип ограничителни устройства на килима – адаптери. Този продукт е новост за българския пазар. В брошурите се посочва, че адаптерите са в състояние да осигурят правилната функция на редовните предпазни колани при транспортиране на деца на възраст от четири години. С други думи, специалните подплатени подложки са предназначени да превърнат предпазния колан, предназначен за възрастни, в детски. Но ако попитате колко оправдано е използването на такива устройства на практика, тогава най-вероятно никой няма да ви даде ясен отговор на този въпрос. Дори производителят.