балансиране на колелата

Балансиране на колелата

Почти всички собственици на автомобили знаят, че колелата на автомобила трябва периодично да се балансират, но не всеки е наясно колко често трябва да се извършва тази процедура. Необходимо ли е да се прави баланс след всяка преграда или е достатъчно да се прибягва до него само след смяна на гумите? И като цяло, необходимо ли е да се работи с всички колела – може би предните колела ще са достатъчни? Вашето удобство и безопасност по време на шофиране директно зависи от този процес. Ако колелата са в дисбаланс, по време на движение ще възникнат вибрации. Балансиране на колелата. Това не само ще причини дискомфорт на всички в кабината, но и ще ускори механичното разрушаване на окачването, гумите и дисковете. Балансирането пряко влияе върху работата на окачването. Без него с развитието на висока скорост автомобилът ще започне да губи управляемост, което може да доведе до извънредна ситуация.

Балансиране на колелата

В процеса специалистите ще открият къде липсва масата на колелата и ще добавят допълнително тегло там. Това на практика елиминира вибрациите по време на шофиране, което предотвратява преждевременното износване. Балансиране на колелата. Задачата на монтьора на гуми е да премахне дисбаланса на колелото, който възниква при шофиране. Проблемът възниква в случаите, когато масата на този елемент на автомобила е неравномерно разпределена по неговия размер. За да се премахне дисбалансът, върху джантата трябва да се поставят тежести, за да се компенсира дисбалансът. Местата за тяхното инсталиране се избират с помощта на специална машина. Тогава в игра влиза компютърът, който анализира информацията за характеристиките на колелото. Има няколко вида тежести – от различни метали, различни тегла. Изборът на подходящата опция зависи от спецификата на диска.

Начина на поставяне

Най-често предните колела са небалансирани повече от задните. Но това не означава, че можете да забравите за задната част на колата! Проблеми с него възникват само при високи скорости от 120 км / ч. Според начина на поставяне, тежестите се разделят на пълнени и залепени. Използването на този или онзи сорт зависи от вида на диска. Версията с щампа е инсталирана върху версията с щампа тя е фиксирана на ръба отвътре или отвън. Лепилата са проектирани да се поставят върху лети и ковани джанти. Те са инсталирани вътре в джантата, до спиците. Печатната версия осигурява най-добри резултати в повечето случаи, тъй като адхезивната версия реагира отрицателно на замръзване и температурни промени. Има случаи, когато товарът не е издържал на такива условия и е паднал. Освен това може да се измие със силна струя вода, докато миете колата.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com