балансирането на колелата

Балансирането на колелата

Самият процес на балансиране е инсталирането на тежести в равнината на джантата, такива тежести се залепват към джантата. Което често може да се наблюдава на джанти от леки сплави или да се натъпкат върху колелата. Балансирането на колелата. Работата на колелото предполага постоянно въздействие върху него, освен това е необходимо да се вземе предвид често незадоволителното състояние на пътното платно, в резултат на което фиксираните тежести излитат. Този факт вече е причина за посещение на гума работилница. Трябва да се помни, че при активно маневриране с висока скорост се наблюдава появата на неравномерно износване на протектора на гумите. При преодоляване на неравностите на пътната настилка има голяма възможност за изкривяване на геометрията на диска, последващата им експлоатация в този случай е опасна. Лошо управление на автомобила и преждевременно износване на частите на шасито.

Балансирането на колелата

Кога е необходимо да балансирате колелата? При сезонна смяна на гумите, дори като се има предвид факта. Че собственикът съхранява всички комплекти гума и при смяна на колелата, процедурите за монтиране на гуми не се извършват. Под различни екстремни силови влияния. Балансирането на колелата. Точността на балансиране е пряко свързана с безопасността на водача и пътниците, трябва да вземете предвид факта, че цените за балансиране на колелата абсолютно несравним с цената на по-скъпите ремонти при ненавременно провеждане на тази процедура и възникване на по-сериозна неизправност и напълно несравним с цената на здравето. Кога е необходимо да балансирате колелата? При сезонна смяна на гумите, дори като се има предвид факта, че собственикът съхранява всички комплекти гума и при смяна на колелата, процедурите за монтиране на гуми не се извършват.

Задължителна процедура

Преди и след всяко пътуване, при което пробегът на превозното средство надвишава 2000 км. 500 км след инсталирането на нов комплект гуми на джантата, колелата дори на много известна марка с високо качество изискват балансиране. Благодарение на тази процедура се премахва дисбалансът, който неизбежно възниква по време на монтирането на гумите. Балансирането на колелата е задължителна процедура за поддръжка на автомобила. Ако тази процедура не се извърши своевременно, могат да настъпят следните последици. Лошо управление на автомобила и преждевременно износване на частите на шасито. При експлоатация на превозно средство с небалансирани джанти в продължение на 3 месеца, нов амортисьор напълно отказва, кормилните щанги и безшумните блокове са силно разхлабени.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com