амортисьор

Амортисьор

И, разбира се, той поиска ръководителите на съответните министерства да се справят с възникналите проблеми и да възстановят цената на бензина на предишното ниво. Партньор на информационната и консултантска агенция RusEnergy, говори в достъпна форма за това защо цените на бензина в Русия няма да спаднат и между другото той спомена амортисьора. Амортисьор. На въпрос на журналист за това дали е възможно да се очаква намаляване на цените на бензина в страната. Експертът отговори, че в Русия както той смята е абсолютно невъзможно. Тъй като имаме над 65% от цените на бензина тези са всички данъци. Ежегодно се увеличават двойно акцизите върху моторните горива. И когато цените бяха относително високи. Когато рафинериите трябваше да купуват този петрол на високи цени и всъщност да търпят загуби.

Амортисьор

Следователно сега същите петролни рафинерии трябва да плащат тези пари на държавата. Те отлично разбират, че ще бъдат на загуба и затова се опитват отново да вдигнат цените на бензиностанциите. Амортисьор. Тоест това е порочен кръг подчерта. Но евтиният внесен бензин на руския пазар, както беше споменато по-горе, няма да бъде разрешен. Те започнаха да се доближават до забраната за внос в страната още през април. В тази връзка редица медии цитираха изявленията на министъра на енергетиката относно въвеждането на забрана за внос на горива. Тяхната същност беше, че според министъра спадът в търсенето на бензин поради карантина в големите градове е средно 10-30%. И ако не бъде въведена забрана за внос, нишата на руското гориво ще бъде заета от евтин чуждестранен бензин. Това не може да бъде позволено.

Състояние

Докладите на анализаторите показват, че пазарът на горива в средата на април е почти в състояние на колапс слабото, почти липсващо търсене тласка цените на горивата обратно към нивата от януари 2016 г. Амортисьор. Бензинът поевтиня на фондовата борса, въпреки факта, че петролните компании през април намалиха производството с 25%, доставките на вътрешния пазар с 30% и обема на борсовите транзакции с 15%. Оформя се и друг проблем: маржът на бензиностанцията поради рязко сриналите се цени на едро и повече или по-малко плоски цени на дребно достигна безпрецедентни стойности. Например разликата между цената на литър високооктанов бензин Ai95 на московска бензиностанция и най-близкото депо за петрол достига 52%, или 16 рубли, бензин Ai92 43% 13, дизелово гориво 26% 9.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com