автомобилни гуми

Автомобилни гуми

Когато зимата отстъпи място на пролетта, собствениците на автомобили трябва да сменят зимните гуми с летни. Това не е лесна задача, защото има огромен брой модели, всеки със своите предимства и недостатъци. Автомобилни гуми. Качеството на гумите определя дължината на спирачния път, стабилността на посоката, управлението, разхода на гориво и като цяло безопасността и комфорта на водача и пътниците. Зимните гуми не трябва да се използват през лятото. Това се дължи на многото дизайнерски разлики между опциите за студено и топло време.
Не става въпрос само за модели с шипове. Зимният протектор е по-мек, така че не може да издържи постоянно триене на сух асфалт при високи температури. Това води до бързо износване и намалена безопасност. Първо , шарката на протектора на зимните и летните модели е напълно различна. На второ място , за направата на различни варианти се използват различни материали.

Автомобилни гуми

Зимните гуми са изработени от мека гума. През лятото, в жегата, той омеква и бързо се разпада. Да не говорим за факта, че такава гума ще вдига много шум. Набразденията, каналите, ламелите са подредени по различен модел, което допринася за отстраняването на пясък, кал, вода, сняг и други вещества, които могат да възникнат на пътя. Разлики между протектора на летните и зимните гуми. Автомобилни гуми. Лятната гума е по-твърда. Ако се използва през зимата, той ще се втвърди и няма да осигури правилна адхезия. Мнозина са чували за всесезонни гуми. Името им означава ли, че такива опции могат да се използват по всяко време на годината? Да и не. Целогодишните модели са предназначени за доста мек климат – топла зима, прохладно лято. Те не се справят добре с времето в повечето региони на страната ни.

Характеристики на даден модел

Шофирането и през двата сезона ще бъде далеч от идеалното. За да поддържате безопасност и комфорт при каране, трябва да смените зимните гуми за летни , когато средната температура на ден надвишава показателя +7 градуса. Как да изберем гуми за кола? Обърнете внимание на следните точки. Съставът на каучука . От него зависят техническите характеристики на даден модел. Някои продукти имат висока устойчивост на износване, но нивото им на сцепление е по-ниско от това на по-меките и не толкова устойчиви. Определете от какво точно се нуждаете способността да поддържате контрол при маневриране с висока скорост или дълъг пробег без подмяна. Модел на протектора. Всичко зависи от климатичните условия, при които се планира да се използват гумите. Има специални опции за влажен климат, сухи райони и др.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com