автомобилния климатик

Автомобилния климатик

За да осигурите правилния микро климат в автомобила, е необходимо да се погрижите за състоянието на климатика. Автомобилния климатик. Експертите препоръчват поне веднъж годишно да дойдете в сервиза и да поръчате ремонт и зареждане на климатици – благодарение на това в бъдеще няма да се налага да харчите значителни суми за ремонти. Проверете системата за проблеми през пролетта или началото на лятото, за да избегнете проблеми с климатика през най-горещото време на годината. Статистиката казва, че най-често неизправности възникват по следните причини. Недостатъчно количество хладилен агент, което води до прегряване и повреда на чувствителните компоненти. Повишаване на налягането, причинено от дефекти в охладителната система. Проблеми с окабеляването. Диагностиката и ремонтите се извършват на няколко етапа. На първия етап специалистите изследват оборудването, за да идентифицират най-простите проблеми – например механични повреди.

Автомобилния климатик

Най-важният момент е търсенето на течове на фреон. За да открият подобен проблем, експертите използват детектори за течове, които улавят изпаряването на газ във въздуха, дори в много малък обем. Използват се различни модели детектори на течове в зависимост от случая. Автомобилния климатик. Има модели, които определят мястото на понижаване на налягането, както и оборудване, което демонстрира концентрацията на изтекъл фреон. В зависимост от вида на разбивката, капитанът ще определи коя опция трябва да се използва. Друг лесен начин за откриване на теч е с ултравиолетова диагностика. По време на процедурата към напълнения балсам се добавя специална добавка, която показва повреда. Този метод е по-надежден от използването на детектори за течове, но понякога е необходимо частично да се разглоби климатичната система, за да се приложи.

Експлоатационните характеристики

Ако на първия етап не беше възможно да се идентифицира проблемът, специалистите анализират техническите и експлоатационните характеристики на климатика и работата на електронните системи. След това повредените елементи се поправят. Никакви методи не ви ли помогнаха да откриете проблема? И така, остава само да напълним климатика! Зареждането с гориво трябва да се извършва поне веднъж годишно. Фреонът се изпарява под въздействието на агресивна среда, образувана поради изпаряване на технически течности от други автомобилни системи, температурни промени и дори вибрации по време на шофиране. Понякога трябва да извършите непредвидена процедура. Ако има намаляване на качеството на уплътняващите елементи по естествени причини или в резултат на механично напрежение. Ако кондензаторът или тръбопроводите са корозирал.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com