автоматични автомивки

Автоматични автомивки

Любителите на автомобилите по целия свят и по всяко време са имали нужда и все още трябва да измият колата си. Това изобщо не е изненадващо. Автоматични автомивки. Състоянието на каросерията на автомобила е лицето на собственика му. Мръсната кола предизвиква негативни чувства към автомобилния ентусиаст не само от обикновените граждани, но и от пътната полиция, а това, както знаете, е изпълнено с последствия. За да не влезете в неудобно положение, неочаквано срещайки стар познат по пътя и да не предизвиквате подозрения от страна на служителите на GIBLL, е необходимо да следите чистотата на автомобила. За щастие услугите за автомивки се предлагат днес от голям брой компании. Колата може да се пере на ръка, но днес все по-често тази задача се прехвърля на раменете на автоматизираното оборудване, което са автоматични автомивки. Има два основни типа това оборудване. Тип конвейер за автомивка или тунел.

Автоматични автомивки

Такива агрегати имат в своя дизайн бавно движеща се платформа – конвейер. Достатъчно е колата да влезе в нея, а платформата ще я отведе през множество измиващи арки в зависимост от модела на измиване шайби на каросерията, дъното, гуми и дискове, полиращи машини, сушилни и др. Автомивки от портален тип. В такива устройства няма движеща се платформа. Тук е точно обратното – колата стои неподвижно и миещите арки се движат спрямо нея, като едната заменя другата. Както всяка друга техника и технология, автоматичните автомивки имат своите отрицателни и положителни страни. Нека ги разгледаме по-подробно. Автоматични автомивки. Едно от най-изявените предимства на автоматичните автомивки е тяхната лекота на използване. Достатъчно е един шофьор да кара вътре в арките за миене и те ще свършат цялата работа. Не е необходимо да преговаряте с никого и да го помолите да направи това или онова – машината ще поеме цялата работа.

Липсата на човешки фактор

Друго предимство е спестяването на време. Измиването на автомобил по традиционни методи може да отнеме 20 или повече минути. В случай на автоматични автомивки тази процедура ще отнеме не повече от 10 минути. Собственикът на автомобила винаги има възможност бързо да измие колата си, например преди работен ден. Автоматичните автомивки имат минимално физическо въздействие върху каросерията на автомобила. Измиването, което е по-безопасно за боядисване на тялото, се осигурява и от липсата на човешки фактор. Това също е категоричен плюс в посока на автоматизацията. Това не означава, че автоматичните автомивки вършат лошо първоначалната си задача, но измиването на ръка на ръка в повечето случаи се оказва много по-ефективно и просто по-добро. Факт е, че автоматиката не е в състояние да отмие силната и упорита мръсотия, тъй като неговите измиващи елементи не винаги могат да проникнат до мястото на замърсяване.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com