Автоматична скоростна кутия

1 min read
автоматична скоростна кутия

Автоматична скоростна кутия

Смята се, че автоматичната трансмисия е лесна за използване. Дори не е нужно да знаете как да шофирате добре, за да се справите с това техническо чудо. Съвременните автоматични трансмисии обаче са много сложни и редица неправилни действия могат необратимо да ги деактивират. Автоматична скоростна кутия. Дори старата, наистина най-силната хидромеханика може да бъде бракувана, ако пренебрегнете правилата, които сега ще обсъдим. Сложен дизайн, честа работа при големи натоварвания – при такива условия маслото в автоматичната трансмисия може да прегрее и да загуби полезните си свойства. Не напразно радиаторът за охлаждане на автоматичната скоростна кутия се превърна в традиционен атрибут на тази трансмисия. Но като цяло както старите, така и новите видове кутии могат да работят много дълго време. Като цяло няма трудности. Поддържайте машината в добро състояние, за да може да живее дълъг и щастлив живот.

Автоматична скоростна кутия

Моля, обърнете внимание, че радиаторът на автоматичната скоростна кутия изисква същото отношение към себе си като радиатора на двигателя. Ако е замърсено, запушено със земя и различни отлагания, топлообменът се намалява и в резултат маслото се загрява. И там е само един хвърлей към неизправността на автоматичната скоростна кутия. Затова нека разгледаме 5 начина за деактивиране на автоматична трансмисия. Защита на двигателя под формата на дебел стоманен лист, покриващ почти плътно цялото отделение на двигателя. Но силовият агрегат се вентилира отдолу от потока на идващия въздух, както и скоростната кутия! При задръствания рискът от прегряване се увеличава значително. Много хидромеханични трансмисии са много чувствителни към студени товари. Така че не бива да натискате сърдечно бензина, едва напускайки двора. Подобна обработка може да изцеди не само уплътненията на автоматичната трансмисия, но и уплътненията в корпуса на клапана.

Смяна на масло при автоматична трансмисия

Оказва се, че е необходима смяна на масло в автоматична скоростна кутия и нека поне да напишат нещо в инструкциите. Автоматична скоростна кутия. Трансмисионното масло в автоматична скоростна кутия рядко е дори полусинтетично, а минералните продукти се влошават само за една година. Изберете година или 60 000 км и ако автомобилът се използва интензивно в безмилостни режими, интервалът за смяна трябва да бъде намален до 40 км / ч. Износеното масло спира смазващите части, запушва филтрите, оставя отлагания по повърхностите. Като цяло е по-добре да се промени. Доливане – няма да замени замяна, а само ще поддържа желаното ниво на маслото в автоматичната скоростна кутия и дори при специални условия. Не забравяйте, че ако вече сте решили да добавите гориво и смазочни материали. Трябва да купите масло за автоматични скоростни кутии същото, което вече е налито там. В краен случай са подходящи съвместими течности, но тук при първа възможност трябва да смените маслото на ново.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com