превоз на яхти и лодки

Превоз на яхти и лодки

Характеристики на превоза на яхти и лодки. С течение на времето превозът на товари е станал по-сложен и разнообразен. Относително наскоро никой не можеше да си представи, че в бъдеще ще бъде възможно да се транспортират цели къщи, църкви и други архитектурни обекти. Днес към тази практика се прибягва в много страни. Въпреки това в България все още не е извършен мащабен превоз на товари. Въпреки това в нашата държава броят на наличните видове превоз на товари също се е увеличил. Поразителен пример е транспортирането на банкомати, платежни терминали. В близкото минало подобна услуга беше рядка. Сега той е включен в основния списък с услуги на много транспортни компании. Превоз на яхти и лодки. Превозът на яхти и лодки е друг популярен вид транспортни услуги. Това не е изненадващо, тъй като всяка година броят на българите, които могат да си позволят такава покупка, нараства. Естествено, едновременно с придобиването, често има нужда от транспортиране на лодката до мястото на плаването. Поради тази причина транспортните компании започнаха активно да предоставят тази услуга на своите клиенти.

Превоз на яхти и лодки

По правило такива товари се транспортират по автомобилен или железопътен транспорт. Това може да се обясни с факта, че размерите на яхтите и лодките са големи. Не всяко превозно средство може да се справи с транспорта. Ремаркетата с ниско натоварване обаче са идеални за такива задачи. Почти невъзможно е да се извърши самостоятелен транспорт на лодка или яхта. Факт е, че корпусът на плаващото оборудване е много крехък. Съответно, за да се извърши успешен транспорт, е необходимо да имате определени знания и устройства. Също така е важно да се вземе предвид малката вертикална стабилност на малкия воден транспорт. За да се запази целостта на яхтата по време на транспортиране, тя трябва да бъде добре закрепена с помощта на специални стрии и стойки. Като правило изборът на помощни елементи се извършва на индивидуална основа. В същото време експертите вземат предвид формата, дължината, площта, височината и други важни параметри на лодката. Подготовката на камион за самостоятелен транспорт на яхта е много проблематична.

Подготовка на лодки и яхти за транспорт

Що се отнася до процедурата за товарене и разтоварване на лодка от превозно средство, тя също е много проблематична. За това в повечето случаи се използва специализирано оборудване. В случай на самостоятелен транспорт, той ще трябва да бъде нает на значителна цена. Дори ако собственикът на плавателния съд е подготвил успешно яхтата за транспортиране, няма нужда да се отпускате. В крайна сметка след това трябва да изберете най-подходящия маршрут. Освен това на пътя могат да възникнат други проблеми. Ако говорим за тънкостите при изготвяне на маршрут, препоръчително е водачът да заобикаля железопътните прелези, мостовете и надлезите. Пресичането на такива обекти е възможно само в краен случай. За да може транспортирането на яхтата да върви гладко и маршрутът е съставен в идеалния случай, препоръчително е да се повери такава работа на опитни логистици. Превоз на яхти и лодки.

По време на транспортиране
т

Друг важен момент е, че превозът на лодки и яхти трябва да се разглежда като превоз на извънгабаритни товари. Съответно, такъв процес трябва да се извършва в съответствие с изискванията, приложими за товарите от този тип. Ако се планира международен транспорт на плаващ кораб, важно е да се спазват изискванията, които се налагат не само в България, но и в страната, където планирате да отидете. В този случай ще трябва да преминете през всички етапи на митническо оформяне за транспортиране. Всички са съгласни, че процесът на транспортиране на лодки и яхти е много сложен. За да се извърши безпроблемно, се изискват опит, умения и специална техника. Най-добрият вариант би бил професионалният транспорт на яхтата или лодката до мястото за плаване.