Автосервиз за двигатели

1 min read

Автосервиз за двигатели

Както показват грубите изчисления, честотата на ремонта на камионите – в зависимост от конкретната марка – варира от 20 до 120 хиляди километра. Изборът на подходящия автосервиз за вашия камион, дори и при днешното изобилие от предложения, не е толкова лесен, колкото понякога изглежда. Очевидно е обаче едно – трябва да се свържете със специализирани сервизи, занимаващи се изключително с този вид транспорт. Но имайте предвид, че това не е 100% гаранция за получаване на „най-висококачествената услуга“. Критерият при избора на услуга, според експерти бяха и остават препоръките на представители на шофьорската общност. Този факт се потвърждава и в онези сервизни компании, където входящите поръчки са ясно записани. Между другото, и за сравнение, проведените промоции се доставят само от 10-15% от клиентите. И така, както шеговито отбелязва един опитен автомеханик, от уста на уста все още няма конкуренция. Тя е изпитана във времето и работи безупречно. Автосервиз за двигатели.

Автосервиз за двигатели

Трябва да се има предвид, че сред сервизните центрове за камиони, предлагащи пълен набор от услуги, има компании, ангажирани с предотвратяването и ремонта на определени системи и възли. И последните често трябва да се „подреждат“ след вече цялостно извършените превантивни и ремонтни дейности. Такива услуги с тесен профил имат свои собствени проверени статистически данни. Техните специалисти знаят кои части са най-търсени, кои единици са „лидерите“ на ремонта и кое оборудване е по-добре да се замени, вместо да се ремонтира. Оказва се, че търсенето на „майстори на тясна специализация“ и днес. С присъствието на големи сервизни компании, които предоставят на клиента пълен набор от услуги за поддръжка и ремонт на камиони, парадоксално, остава доста актуално. С други думи, фирмите, които се занимават с определена област на ремонт и имат висококвалифицирани специалисти, не остават без поръчки. Както знаете, напоследък броят на камионите с дизелови двигатели се е увеличил значително. И, разбира се, броят на заявленията за автосервизи за ремонт на последните се увеличи значително.

Автосервиз за двигатели

Ремонтът на дизелов двигател днес не е новина, но трябва да се отбележи, че той принадлежи към категорията на сложните агрегати. – отбелязва Алексей Йотмалик, водещият инженер на ЗАО „Моторсервиз“. – Има много оферти, както обикновено, но що се отнася до качеството на ремонта, тук клиентът може да се сблъска с проблеми и те се появяват след т. Нар. Ремонтни дейности не веднага, а след известно време. Например, поради неграмотно извършвана рутинна рутинна поддръжка, е малко вероятно да бъде възможно да се избегне среден или дори основен ремонт на устройството. Или, което също често се случва, след извършване на диагностика в сервиза се препоръчва да се свържете със специалист за отстраняване на откритите неизправности в двигателя. Между другото, такова „преопаковане“ на клиенти в бензиностанции, специализирани в ремонта на оборудване за горивни системи и двигатели, вече стана обичайно. Но, разбира се, е много нежелателно за онези, които спешно трябва да подредят автомобилите си. Следователно тук може да има само една препоръка и тя е много проста – преди да изберете една или друга автомобилна услуга, трябва да проведете задълбочени маркетингови проучвания. По този въпрос няма дреболии, особено когато е необходимо да се поправят такива важни компоненти като двигателя или някои компоненти на горивната система.

Замяната като най-добрият вариант

Често, когато говорят за ремонт на двигател, се разбира, че говорим за горивно оборудване, така че те са свързани помежду си. Според статистиката до 70% от повредите на дизела се случват в оборудването за гориво с високо налягане.

– Честите повреди в горивната система – и най-уязвимата връзка в нейната работа, разбира се, е инжекторът – проблемът за нашата реалност, може да се каже, е обикновен – подчертава Алексей Йотмалик. – Качеството на дизеловото гориво, използвано в товарния транспорт, оставя много да се желае, но това е реалността, в която, дори и да има някакви подобрения, няма да е много скоро.

Трябва да се отбележи, че съвременните инжектори са „уязвима връзка“ не само в експлоатация: някои от тях – със своевременна диагностика – въпреки че могат да бъдат ремонтирани, а автосервизите винаги са готови да предоставят на клиента тази услуга, но като практика показва, че ще бъде по-изгодно, вместо да поправяте стария. просто закупете и инсталирайте нов.

Но ако собственикът на камиона все пак е решил да поправи същите инжектори или други възли на горивното оборудване, тогава, според Алексей Йотмалик, е необходимо да се даде, особено оборудването на съвременните горивни системи, изключително на специалисти, които са доказани в бизнеса. В Москва и Московска област, за да се броят автомобилни услуги, които са специализирани в ремонта на горивно оборудване и разполагат с квалифицирани майстори и оборудване от подходящо ниво, са достатъчни пръстите на едната ръка.

Що се отнася до ремонта на самия двигател, тук, с всички доказателства, също има тенденция за заместване на неизправното с подобно „използвано“, но в нормално работно състояние. Оптималността на такава подмяна е напълно оправдана и е свързана, на първо място, с цената на резервните части. Простите изчисления показват, че независимо от това какъв, среден или основен е ремонтът на двигателя (на качествено ниво), разходите за резервни части, необходими за него, надвишават – понякога два до три пъти – разходите, свързани с инсталирането на „използван“ двигател .

И ако частните собственици на камиони не винаги изразяват готовността си да го заменят с „употребяван“ дизел, като предпочитат да ремонтират или дори да инсталират нов, тогава организациите, като правило, се опитват да спестят пари и следователно за най-много отчасти, те са доста спокойни и дори позитивно настроени към подмяната на агрегата на автомобилите си.

Разбира се, замяната на двигатели, нуждаещи се от ремонт, със съществуващи, но експлоатирани за определен период от време, е принудителна мярка. Причините за възникването му с голяма степен на вероятност могат да се крият във високите цени за резервни части, инсталирани както от производители, така и от доставчици.

„В края на краищата, преди седем години – казва Алексей Йотмалик, – почти всички собственици на камиони дадоха двигателите си за ремонт – обикновено не се обмисляше замяната им с употребяван. Въпреки това не беше толкова лесно да се направи замяна вместо ремонт: всички единици бяха номерирани. В наше време ситуацията стана по-проста: стаите бяха анулирани и съответно задължението за регистрация отпадна. И с всички недостатъци на съществуващата „тенденция“ се появиха допълнителни възможности, една от които е свободата на избор. Същността му по отношение на двигателя е проста: предпочитание се дава на опцията, която е по-проста, по-евтина и по-бърза във времето.

Необходима е профилактика, диагнозата е важна

Разбирането, че инсталацията „е по-опростена, по-евтина …“, не винаги работи постепенно, но идват дори собствениците на употребявани вносни камиони, закупени с отстъпки. А в Русия, за съжаление, днес това е в изобилие.

Не е необходимо да се обяснява на превозвачите, че камионите и транспортът са специфични, често работят в много трудни условия. Ето защо, най-разумните, използвайки същите камиони „втора ръка“, се опитват, доколкото е възможно, да отстранят грешките и да разширят процеса на превоз на товари.

Такъв предпазлив подход при използването на камиони предполага спазване на определени и като цяло прости правила: навременна диагностика и същото своевременно отстраняване на различни, включително незначителни, проблеми във всеки агрегат и свързване на автомобила. Също така е необходимо да се обърне повече внимание на състоянието на камионите, не на последно място, защото контролните и надзорните органи стават все по-бдителни. И става все по-очевидно, че у нас най-накрая се налагат подходящите изисквания към съвременните камиони. Понятия като надеждност, ефективност, маневреност, комфорт и, разбира се, безопасност имат практическо значение.

Сайта е изработен от | Seo-visia.com