Автомобил Infiniti Q50

Автомобил Infiniti Q50

Автомобил Infiniti Q50

Infiniti е марка, която наскоро започна да претърпява спокойна, но видима промяна. И това се отнася не само за цифрите и буквите на капака. Но едно нещо остана непроменено – ангажиментът на Infiniti да създава удовлетворение от автомобилите си, и по-специално това е моделът Q50 от 2014 година. И разбира се Q50 трябва да е нещо ново и по-добро, нали? В крайна сметка той замени седана G37 в самия център на цялата гама в известен смисъл. Автомобил Infiniti Q50. И все пак, не боли да проверите! Ако някой се съмнява в динамиката на новия Q50. Тогава няма нужда да се съмнявате в новия външен вид. Новият автомобил изглежда несравним и смел, което предшественикът му не успя. Предната част изглежда по-ниска, по-широка и по-мощна и това не е измама. Новият модел е с 5 см по-широк и 1 см по-нисък от стария. На носа са LED фарове и голяма решетка, чиито вертикални линии плавно преминават към капака.

Автомобил Infiniti Q50 – страхотен автомобил

В профил автомобилът също изглежда страхотно с малко по-голяма пропорци. Която може да има само автомобил със задно предаване. Слънчевата светлина и отраженията са особено любители на тази кола! C-колоната е заимствана от отличния модел Essence от 2009 година. В задната част има дълбоки габаритни светлини с две сребристи линии. Които определят цялостната форма на автомобила. Дори хибридните модели са получили двойка впечатляващи изпускателни тръби. Infiniti не се опитва да заблуди никого да мисли. Че автомобилите с газ и електричество се захранват само от електрони. Като цяло Q50 е 478 см, докато междуосието остава същото като G37 на 284 см. Автомобил Infiniti Q50. Много работа беше насочена към увеличаване на твърдостта и намаляване на шума и вибрациите. В допълнение, използването на стомана в колони и покривни конструкции е станало по-често сред инженерите. Дори и с по-големия размер, Infiniti успя да накара колата да свали 24 кг – сега стандартният модел тежи 1621 кг.

Общ капацитет в кабината

Въпреки същото междуосие, Infiniti също успя да отдели допълнително пространство вътре, включително добавяйки пространство за глава, отпред и отзад. В резултат на това общият капацитет в кабината е 2,8 кубически метра, въпреки че благодарение на новия дизайн пътниците отзад имаха по-малко място за главата. Но като цяло Q50 изглежда по-голям във всяко отношение, дори отзад. Инструменталният панел е получил нов облик с „два циферблата“ и изцяло преработена конзола, която се накланя към водача, което само засилва усещането, че сте в пилотската кабина. Използваните материали са много по-качествени и по-скъпи от предишните автомобили, а панелите на вратите изглежда изплуват от арматурата. В центъра на таблото два сензорни екрана привличат цялото внимание към себе си. 8 „горните и 7“ долни монитори ви помагат да контролирате аудио, климатичен контрол, навигация и различни режими на контрол и мерки за безопасност. Наблизо обаче има и обичайните бутони за аудио и климатичен контрол.

Мощността на Infiniti Q50

И тази комбинация от физически бутони и сензорни контроли е в перфектна хармония. По отношение на силовия агрегат, поне при бензиновите автомобили, Q50 показва еволюция, а не революция. Мощността идва от скромна, варосана версия на 3,7-литровия 6-цилиндров двигател, който произвежда 328 к.с. Можете да изберете почти всяка скоростна кутия, но тя трябва да е седемстепенна автоматична. Шестстепенните модели са отпаднали, въпреки че има слухове, че те може да се върнат в бъдещите модели. Икономията на гориво също се е подобрила, като EPA отчита 11,76 литра на 100 километра в града и 7,84 на магистралата. На път са 4-цилиндров турбо двигател и дизелова версия. Що се отнася до дългоочакваното описание на това как се държи тази кола на пътя, е, времето е дошло.

Заключение за Infiniti Q50

Факт е, че в това отношение Infiniti успя да създаде автомобил, чийто характер непрекъснато се променя в зависимост от това кой модел изберете и какво оборудване използвате. Изборът на пълен комплект зависи от това, което оценявате най-много: способността на автомобила да „участва“ в пътуването, комфорта, технологията или икономичността. В заключение може да се каже едно нещо: Q50 има много добри неща, особено ако изберете допълнителни опции. Комбинацията от добра цена, атрактивен външен вид и интериор и наличието на нови технологии правят този автомобил привлекателна опция в очите на мнозина. Но за да се конкурира правилно с чудовища като Audi, Cadillac, Lexus, Mercedes-Benz и, разбира се, BMW в този сегмент, Infiniti трябва да работи усилено върху своите представители.